Zij wielrent blog: bij Marianne Vos in het wiel

Bij Marianne Vos in het wiel

Stel: je komt toevallig Marianne Vos tegen tijdens het wielrennen. Laten we zeggen tijdens een trainingsrondje ergens in Brabant. Kun je dan rustig in haar wiel gaan zitten om deze foto te maken? Ik dacht het niet. Dus wat is het échte verhaal achter deze foto?

Nieuwsgierig vraag ik het aan fotografe Jeannet Engberts uit het Groningse Appingedam. En nee, ze heeft niet ’s werelds grootste vrouwelijke wielertalent het vuur na aan de schenen gelegd. “Dit was tijdens een Lady’s Ride bij ons in de buurt, georganiseerd door Giant dealer Ari’s Bike Shop”, vertelt ze. “We zouden een kleine 6o kilometer fietsen, onder leiding van Marianne Vos en oud-schaatscoach Gerard Kemkers. Het ging in een rustig tempo want er fietsten ook dames mee die voor het eerst op een racefiets zaten.”

Lesje waaierrijden van Marianne

Bestemming van de rit was Uithuizen, waar die dag de dames van de jaarlijkse Energiewacht Tour van start gingen. “Nadat we de start hadden gezien en koffie en appeltaart naar binnen hadden gewerkt, gingen we weer richting huis. Op de terugweg heeft Marianne ons nog geleerd hoe we in waaierformatie moeten rijden.” Met zijn allen hebben ze daarna soep en brood gegeten. Jeannet vervolgt: “Gerard heeft ons nog het één en ander verteld over voeding. Het was een hele leuke ochtend en Marianne is een super leuke meid!”

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024