Mooi: handgemaakte stalen fietsendragers van Bart

Wat is er mooier dan je beroep combineren met je passie? Mijn man Bart maakt stalen dakdragers. Dat doet hij vol toewijding met zijn metaalbedrijf Stuk van Staal.

Fietsendrager voor voormalige ploegleiderswagen TI Raleigh

In het filmpje hierboven zie je de voormalige ploegleiderswagen van Peter Post van wielerteam TI Raleigh. Deze Mercedes is tegenwoordig in het bezit van schrijver John van Ierland.

Hij vroeg Bart om een stalen dakdrager voor vier racefietsen te maken, passend bij de stijl van deze auto uit begin jaren ’80.

Het resultaat ziet er authentiek uit. Een deel van de fietsendrager, met daarop de reservewielen, scharniert met de achterklep mee omhoog.

Stalen dakdrager voor oldtimer Jaguar

Voor een Jaguar XJ12 uit 1972 maakte Bart een stalen dakdrager met ruimte voor vier racefietsen en/of mountainbikes. Hij heeft hier echt een meesterstukje afgeleverd, vind ik.

Het fietsenrek volgt de lijnen van het dak precies en is aan drie kanten gebogen. De wieldrager achterop buigt mee met de kromming van het dak én die van de achterruit.

Om de dakdrager nog beter bij de auto te laten passen, is deze gespoten in dezelfde kleur.

Op de reclameplaat voorop staat een speciaal ontworpen logo van het fietsteam van de eigenaar: Big Cat Cycling. Helemaal in de stijl van de ploegwagens uit de jaren ’70.

Dakdrager van staal voor Peugeot 504

Je hebt misschien onze Peugeot 504 uit 1973 al weleens gezien. Ook die is uitgerust met een stalen dakdrager van Bart.

De fietsendrager is ideaal: er kunnen vier racefietsen op, ze staan er muurvast op en het ziet er erg tof uit. Het is gewoon helemaal in stijl!

Ook deze dakdrager buigt mee met de vorm van het dak en is gespoten in de kleur van de auto.

De achterkant loopt taps toe, net als de Peugeot 504 zelf. Laat dat soort subtiliteiten maar aan Bart over. Hij is niet alleen een groot fan van fietsen, maar ook van (oldtimer) auto’s.

Fietsendrager voor achterklep Ford Thunderbird

Ook dit is mogelijk: racefietsen op de achterklep van je auto! Dan moet er wel ruimte zijn natuurlijk, geen probleem bij deze Ford Thunderbird uit 1959.

Bart maakte voor op de achterklep van deze Amerikaan een stalen fietsendrager, die óók past op een Chevrolet pickup-truck. De fietsendrager is gepoedercoat in ivoorwit, passend bij de kleur van het interieur en de streep op de banden.

Fietsenrek van staal op maat

Deze dakdragers zijn in mijn ogen een prachtig staaltje van liefde voor fietsen, auto’s én het vak van metaalbewerking.

Wil je meer foto’s zien of zie je jezelf al rondrijden met zo’n gaaf fietsenrek van staal? Kijk dan eens op de website van Bart: Stukvanstaal.nl.

Naar Stukvanstaal.nl

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024