Mijn dierbaarste verhalen van 5 jaar Zijwielrent.nl

Sommige verhalen op deze blog zijn speciaal voor me. Omdat ik ervan heb geleerd of omdat ze me herinneren aan een bijzondere fietservaring. Hieronder vind je mijn dierbaarste verhalen van vijf jaar Zijwielrent.nl.

Beste trainingsverhaal: duurtraining uitgelegd

Het trainingsverhaal waar ik het meest van heb geleerd, is ”Beter wielrennen door minder hard te trappen“. Hoe kun je nou sterker worden door mínder hard te trappen? Ik kon het maar niet vatten.

Heel geduldig legde trainer Stefan van Klink me het principe van duurtraining uit. Een trainingsvorm die ik de jaren erna veel zou toepassen ter voorbereiding van granfondo’s. Het was het begin van een hele serie artikelen over training die ik schreef op basis van interviews met Stefan.

Mooiste filmpje: de Stelvio

Bij veel van mijn artikelen staan filmpjes. Het filmpje van mijn beklimming van de Stelvio brengt me elke keer terug naar die magnifieke col. Vooral de afdaling vind ik heerlijk om terug te zien. Die afdaling, vanaf de top ruim 21 kilometer naar Bormio is ongeëvenaard. De muziek van Mark Knopfler past er precies bij.

Gaafste fietservaring: La Marmotte Alpes

Een verhaal dat ik nog graag nalees, gaat over mijn eerste deelname aan La Marmotte Alpes in 2016. Wat was het spannend om mee te doen aan deze granfondo!

Het verhaal brengt het allemaal weer terug: de spanning, de drukte, de eindeloze beklimmingen, de euforie op het einde. Wat een avontuur. Als je de kans hebt om deze moeder aller granfondo’s te fietsen: doen!

Fijnste fietsvakantie

Heerlijke fietsvakanties heb ik beleefd in Girona, de Dolomieten, Toscane, de Vercors en de Dordogne. Op Zijwielrent.nl kun je over die vakanties lezen.

Vaak denk ik nog terug aan mijn fietsvakantie op Mallorca, twee jaar geleden. Alles was perfect: we zaten met vrienden in een heerlijke villa omgeven door fruitbomen, op een steenworp afstand van populaire beklimmingen. We maakten prachtige fietstochten en sloten de dagen af aan een grote eettafel in de tuin bij de villa. Zulke herinneringen zijn goud waard.

Mooiste weg: Combe Laval

Onvergetelijk was mijn fietsvakantie met Bart in 2014 in de Vercors, een rauw natuurgebied in het Franse departement Drôme. Onderstaand filmpje maakten we van de bergweg Combe Laval, uitgehouwen in kalkkliffen. Het is de mooiste weg waar ik ooit heb gefietst.

De muziek bij dit filmpje is trouwens van singer-songwriter Gravenhurst, aanrader!

Lief en leed op en naast de racefiets

Op een persoonlijke blog deel je soms ook minder fijne momenten. Zoals die keer dat Bart met zijn racefiets viel en zijn heup brak. En over het hartinfarct van mijn vader.

Gelukkig is dat allemaal goed afgelopen en kon ik ook schrijven over heel mooie momenten. Zo vertelde ik in de zomer van 2015 dat Bart en ik gingen trouwen. Ik goot mijn aankondiging in een ode aan mijn ‘wielerman‘ die altijd voor me klaar staat.

Medio vorig jaar had ik geweldig nieuws: Bart en ik kregen een kindje! Op 4 januari 2020 is Elena geboren. Voor ons is een hele nieuwe fase van het leven aangebroken. Eentje waarin er minder (serieus) gefietst zal worden, maar we misschien nog wel meer zullen genieten. Al dan niet met Elena in de fietskar.

Eerste verhaal: het plezier van wielrennen

Het allereerste verhaal op Zijwielrent.nl ging over het geluk van mijn eerste fietsrit van het jaar. Het simpele plezier van weer op de racefiets zitten, na lange tijd stil te hebben gezeten. (Eigenlijk precies zoals ik er vijf jaar later ook voor sta. Maar nu vanwege een zwangerschap en kraamtijd.)

Dat is nog altijd de essentie van mijn blog: hoeveel plezier wielrennen me geeft. Of het nu een rondje van veertig kilometer is in de omgeving, een toertocht of een prestatietocht in de Pyreneeën.

Zijwielrent.nl in de toekomst

De verhalen op mijn blog zullen veranderen, want ik schrijf over dingen die mij interesseren en die ik zelf meemaak. Voorlopig dus even geen heroïsche verslagen meer van granfondo’s en machtige bergcols, vrees ik.

Maar misschien ga ik je wel vertellen over fietsen door Nederland met een klein kindje. Of een uitstapje met fietsvrienden naar Zuid-Limburg. Of hoe je samen verder komt met effectief waaierrijden. Kortom: de vele manieren waarop ik geniet van wielrennen. Wat leuk dat je met me meefietst.

Volg deze blog

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024