Toffe hotspot in Eindhoven – Canyon Factory Service

Als je in Eindhoven en omgeving woont, of als je toevallig met een groepje afspreekt om vanuit Eindhoven te gaan fietsen, dan heb je een aantal opties om te vertrekken. Uiteraard is fietscafé Cyklist een bekende optie. Lekkere koffie en nog veel lekkerder taart en lunch. In Eindhoven vind je ook de Nederlandse basis van Canyon. Het merk uit Koblenz, Duitsland, is sinds kort actief vanuit een nieuwe toffe plek, de Canyon Factory Service en wij mochten even een kijkje nemen. Nieuwsgierig? Lees vooral verder.

Strak Design

Eindhoven is de Design Hoofdstad van Nederland. Niet voor niets wordt elk jaar de Dutch Design Week in Eindhoven georganiseerd (op het moment van schrijven is die aan de gang. Tickets vind je hier).

Canyon heeft al jaren haar hoofdkantoor in de Brabantse Lichtstad, maar opende een paar weken terug een nieuw, strak ontworpen kantoor aan de Kalverstraat. Een ding wat opvalt (en dat zie je al aan de buitenkant) is het strakke ontwerp. Bij binnenkomst zie je ook de stijlvolle achterwand met daarop de afbeelding van de stadsplattegrond. Grijs op grijs, met een paar mooie witte lijnen. Een enorm project, wat nog flink wat voeten in aarde heeft gehad. 

Als we later een korte rondleiding krijgen door Niels, de marketing manager, horen we nog wat leuke details. Zo is het design een bewuste keuze. Want het minimalistische en strakke design past echt bij Canyon, geeft hij aan.  De kleurenitems zorgen voor aandacht, maar naar blijkt kopen de meeste fietsers toch liever een zwarte of grijze variant. Kopen ja, want in dit Service Center kun je niet alleen je fiets laten repareren of je nieuw bestelde fiets ophalen. Nee, hier kun je ook spulletjes kopen, zoals tassen om te gaan bikepacken, kleding, een nieuwe bidon (ook eentje met afgesloten dop voor gravelavonturen) en onderhoudsspulletjes. 

New Bike Day

Canyon is al jaren een succesvolle fietsenfabrikant, die bijna volledig online verkoopt. Dat is zowel het succes van het merk als ook altijd een puntje van aandacht. Want fietsen worden bij jou thuis bezorgd in een doos en je moet altijd even zelf de laatste afstelling doen. Als je net wat minder handig bent met gereedschap, dan kan dat als een drempel voelen. 

Daar hebben ze in Eindhoven wat op bedacht. New Bike Day, een bij te boeken service, geeft jou een supergave ervaring. Je wordt speciaal ontvangen op het Service Center, waar in een aparte booth jouw fiets op je staat te wachten. Om jouw nieuwe fiets af te stellen wordt je nog opgemeten met het bikefitting systeem en legt iemand jou exact uit wat je nog zou willen weten over jouw nieuwe Canyon. Een uur lang kun je alle vragen stellen en loop je uiteindelijk naar buiten met de perfecte afstelling. Voor €139 is dat met recht ‘waar voor je geld’.

Kloppend Fietshart van Eindhoven

Wij mogen ook even achter de schermen kijken en dat is voor de fietsliefhebber genieten geblazen. Op moment van bezoek hangt de gouden tijdritfiets van Annemiek van Vleuten in de onderhoudsstandaard. De met bladgoud versierde machine wordt klaargemaakt voor de Rouleur bike show in Londen. Helaas mogen we er geen foto’s van maken, maar het is met recht een supermooie fiets. 

Als je geïnteresseerd bent in materiaal en van mooie fietsen houdt, dan kun je hier je geluk op. In de showroom zelf staan twee prachtfietsen te shinen, o.a. de nieuwe Canyon Grail, maar in de kantoren staan nog wat meer speciale frames. Bijzonder en heel erg mooi.

Ride outs en meer

Canyon wil dat de Factory Service aan de Kalverstraat een kloppend hart wordt voor de fietser en niet alleen de Canyon bezitter. Volgens Niels zijn er heel veel plannen om o.a. events te organiseren. Op dit moment kun je vanaf Canyon al een rondje Eindhoven fietsen en er zijn meer Komoot routes beschikbaar. Zie de link hier. Voordeel: als er iets mis is met je fiets, kan het meestal direct verholpen worden. Dat is ook het streven: ‘als het binnen 30 minuten verholpen kan worden, dan doen we dat gelijk, anders plannen we een afspraak’, geeft Niels aan. 

Al met al een hele mooie plek en toevoeging aan Eindhoven als fietsstad. Wil je meer weten, ook over de openingstijden? Kijk dan op de site van Canyon

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024