Fietsverhalen

Zijwielrent LenteTocht 2018: De Grote Oversteek

Janneke Scheepers
Geschreven door Janneke Scheepers

Tijdens de Zijwielrent LenteTocht op 5 mei 2018 fietsen we van Breda naar De Kempen. Geen voor de hand liggende keuze, want tussen beide gebieden loopt de Belgische grens met drukke doorgaande wegen en vele zandpaden. Deze vermijdend, zoeken we onze weg over stille boerenlandweggetjes. Daarom noem ik deze tocht ‘De Grote Oversteek’.

Download 80 km route (GPX)   Download 130 km route (GPX)

We vertrekken vanuit Breda. Fietspaden komen we tijdens de rit amper tegen. Wel veel landweggetjes, waar je – behalve een lokale boer en fietsers – geen verkeer ziet. Halverwege stoppen we op een gezellige locatie voor koffie/thee, fris of een speciaalbier.

Routes

De 80 kilometer route schampt De Kempen alvorens terug naar Breda te buigen. De 130 kilometer route gaat dieper De Kempen in en voert onder meer langs water en door een weelderig landgoed.

Fietsers Breda

De route passeert kasteel Bouvigne in Breda. Foto’s: Willeke Machiels, VisitBrabant.

Aankomst en start

We starten bij Restaurant Huis Den Deijl in Breda. Er is aan de voorkant van het restaurant volop gratis parkeergelegenheid.

Adres startlocatie:

Restaurant Huis Den Deijl
Marellenweg 8,
4836 BH Breda

Programma
  • 9:00 – 9.30 uur:  aankomst en inschrijven bij Restaurant Huis Den Deijl.
  • 9.45 – 10:00 uur: welkom, indeling groepen en vertrek groepen.
  • Na 40 km: pauze met toiletgelegenheid. Wij verstrekken gratis krentenbollen en bananen gedoneerd door Jumbo Breda De Burcht. Daarnaast worden je gratis Amacx sportdranken en sportrepen aangeboden door Duursport.nl.
  • Koffie en fris kost € 2,25, thee kost € 3,00. Ook zijn er speciaalbieren. Je kunt hier enkel contant betalen (consumpties op eigen kosten).
  • Tussen 14:00 – 16:00 uur: finish bij Huis Den Deijl.
  • Voor de rijders van de 130 kilometer route is er na plusminus 80 kilometer nogmaals gelegenheid tot het bijvullen van je bidon.
Afstand en tempo

De Zijwielrent LenteTocht is geen uitgepijlde toertocht. We fietsen in groepen onder leiding van (gecertificeerde) wegkapiteins.

Er zijn twee routes, van 80 en 130 km. Op de startlocatie verzoeken wij je om op een formulier aan te geven welke afstand en tempo je graag wilt fietsen. Wij zullen je vervolgens in een groep indelen die dit tempo rijdt.

Samen uit, samen thuis

Het is een gezelligheidstocht, plezier is belangrijker dan de prestatie en we hanteren het ‘samen uit, samen thuis’-principe. Alle deelnemers dienen de signalen voor het fietsen in groepsverband te gebruiken.

Kosten

Deze tocht, inclusief bananen en krentenbollen op de pauzelocatie, is gratis! Enkel consumpties zoals koffie, thee, bier of fris zijn voor eigen rekening. Op de pauzelocatie is pinnen niet mogelijk dus neem wat contant geld mee. We zetten bij de finish een pot neer voor wie een vrijwillige bijdrage wil doen.

Als je nog vragen hebt, mail dan gerust. Hopelijk heb je er net zo’n zin in als wij, het wordt ongetwijfeld een fantastische dag.

Groetjes Janneke en Bart

Deelname aan deze tocht is volledig op eigen risico, de organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of ongevallen.

Download 80 km route (GPX)   Download 130 km route (GPX)

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

3 Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.