Shebeest wielerkleding voor dames

9 x prachtige, originele wielerkleding voor vrouwen

Het fietsseizoen is begonnen en dat betekent, zoals elk jaar: de mooiste nieuwe dameswielerkleding checken! Dit keer kijk ik naar kleinere en onbekendere merken. Ter inspiratie 9 prachtige wielerkledingmerken uit de USA, Australië en ons eigen kikkerlandje.

Vooral in Amerika en Australië wordt fantastische fietskleding voor vrouwen gemaakt. Je moet bereid zijn om flink wat importkosten neer te tellen, maar dan heb je ook echt wat bijzonders.

#1 Shebeest

Op Facebook wees iemand me vorig jaar op het Amerikaanse merk Shebeest. Ik was verrast door de pittige designs en sportieve uitstraling van dit Californische wielerkledingmerk specifiek voor vrouwen. Zoiets origineels en spectaculairs had ik tot dusver niet gezien in dameswielerkleding!

Wat een lef, wat een vrijheid ademen deze ontwerpen. Let op hoe kledingstukken en accessoires uit verschillende collecties worden gemixt en gematcht. Vrijheid blijheid, dat is wat Shebeest uitstraalt.

Halter-bib

De bibs van Shebeest zijn slim ontworpen: die hebben geen gewone ‘bretels’ maar een haltermodel. Je kunt ze dus over je hoofd uittrekken en je shirt aanhouden als je naar het toilet gaat!

#2 Queen of the Mountain

Howdie, mate! De fietscultuur viert hoogtij in Australië, het ene na het andere te gekke wielerkledingmerk wordt er gelanceerd. 

Zelf ben ik een grote fan van het wielerkledingmerk Queen of the Mountain, dat een erg enthousiaste groep volgers heeft op Instagram en enkel wordt gemaakt voor dames.

#3 Betty Designs

Ook ontdekt via Instagram: het fantastische Amerikaanse merk Betty Designs! Ik weet dat veel vrouwen afknappen op het logo met het doodshoofd, en van mij hoeft dat ook niet per sé, maar wat is dit een mooi merk! Die patronen, die kleuren: wielrennen meets surfcultuur. Het is alsof je de Californische zomer in huis haalt met deze dameswielerkleding.

#4 Machines for Freedom

Machines for Freedom uit Malibu (Californië) ken ik enkel van Instagram. Dit is opnieuw een women’s only merk. De prints zijn wat artistieker dan bij Shebeest en Betty Designs. De kwaliteit is echt premium, lees ik in een review op Het is Koers. Prachtige glimmende stoffen, een nauwsluitende pasvorm… ik vind het prachtig. Enige nadeel: het is dúúr! Voor een shirt tel je vlot 175 euro neer, en dat is zonder import- en verzendkosten. Kijken mag!

#5 Warsaw Cycling

Het Franse merk Warsaw Cycling oogt wat serieuzer en donkerder. Dit merk heeft een heel eigen stijl, dwarser en minder zonnig dan de Californische en Australische merken hierboven. Misschien moet ik zeggen: Europeser?

Ik vind hun shirts alvast erg mooi, vooral het exemplaar met die rode en blauwe bloemen (helaas niet meer verkrijgbaar). Ze hebben ook heel stijlvolle petjes. Meer foto’s van deze prachtige kleding kun je bekijken op hun Facebook tijdlijn.

#6 Angeles Creative

Ben je ook niet weg van dit design? ‘Spektrum’ heet dit multicolor shirt van het kleine merk Angeles Creative uit Los Angeles. Ik ben dol op de sprankelende, heldere kleuren van hun shirts.

Angeles Creative heeft ook een effen gekleurde jersey in de collectie, de ‘Cyan Shimmer’. En die is heel bijzonder, want de lichtval geeft dit shirt steeds een iets andere kleur, alsof je kijkt naar het sprankelende water in een tropische zee. Wauw.

#7 Primal Europe

Lang niet alles wat ze bij Primal maken, vind ik mooi, maar af en toe hebben ze echte uitschieters ertussen zitten. Dus vind ik het toch de moeite waard om elk jaar de nieuwe collectie even door te spitten. Hierboven een paar heel mooie voorbeelden van hun wielerkleding voor dames, zoals het Pink Floyd ‘Triad’ shirt. De meeste jerseys kosten rond 70 euro.

#8 Ingeklikt, Nederland

Als je van mooie patroons houdt, kijk dan zeker eens naar Ingeklikt, een redelijk nieuw wielerkledingmerk voor dames uit eigen land. Hun ontwerp Flower Bomb bestaat al wat langer en valt op door de print van een zeventiende-eeuws stilleven. Erg origineel. Een shirt kost 89 euro, een broek 99 euro.

Een ander mooi,  bijzonder degelijk vervaardigd Nederlands merk dat ik je wil aanraden, is Davanti. En in België vind je Canary Hill, dat een soort kruising is tussen Shebeest en Betty Designs.

#9 This is Cambridge

Tip van een lezer: het Britse merk This is Cambridge. Zij maken unisex wielerkleding die door zowel mannen als vrouwen gedragen kan worden. Ik vind de grafische prints erg origineel, fijn dat deze gecombineerd worden met felle kleuren. De grappige bijpassende sokken en petjes zorgen dat je er helemaal gesoigneerd bij fietst.

Welke merken ken ik nog niet?

Zoals je ziet, houd ik van kleuren, patronen en prints in dameswielerkleding. Ik ben ook niet vies van een logootje hier en daar. De understated retro-stijl die je nu erg veel ziet, kan mij minder bekoren.

Heb jij nog een goede tip voor een kledingmerk dat ik echt eens moet checken? Laat het me weten in een reactie onder dit artikel!

Volg deze blog

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

26 reacties

 1. LaPassione.cc een Italiaans merk. De shirts ben ik heel tevreden over. Ik weet alleen niet wat de kwaliteit van hun zemen is.

  1. JA! Dit is een heel mooi en fijn merk. Heb er nu 2 jerseys van en menig fietser vraagt me waar ik ze vandaan heb. Het is Italiaans dus voor ons Hollandse dames een maatje groter bestellen.

 2. Canary Hill is ook erg leuk inderdaad, een soort kruising tussen Betty Designs en Shebeest. Cycology heeft een heel eigen stijl, erg stoer. La Passione kende ik nog niet. Mooie patronen gebruiken ze in de prints, waaronder het patroon ‘Houndstooth’. Bedankt voor de tip! Ik bied momenteel een aantal setjes van Queen of the Mountain en Shebeest te koop aan, hier kun je ze bekijken: https://www.zijwielrent.nl/exclusief-shebeest-queen-the-mountain-wielerkleding-koop/

 3. Hoi Janneke,
  Heb jij voor mij een paar adressen waar ik Giordana fietskleding kan kopen?
  Het is de kleding die mijn het beste past.

  Alvast bedankt,
  groetjes,
  Annemarie

  1. Hoi Annemarie, Giordana is een geweldig fijn merk ja. Ik heb het leren kennen via Sportgrietje.nl, en ik zie dat zij nog steeds een aantal shirts verkopen: http://www.sportgrietje.nl/producten/fietskleding

   Het merk is helaas minder goed verkrijgbaar tegenwoordig. Het grootste aanbod heb ik gevonden bij deze Britse webshop, zij versturen vast ook wel naar Nederland: https://www.thebikerooms.com/giordana/female

   Bij het Duitse Rose heb ik nog een paar shirts gevonden: https://www.rosebikes.nl/producten/brand/giordana/?sex=116&page=1&order=topseller&count=16#anchor_products

   En bij deze Britse webshop: http://www.ribblecycles.co.uk/giordana/

   Groetjes Janneke

 4. Dank je wel Janneke!

  Sportgrietje en Rose ken ik, hebben weinig. Destijds is het bij Hopmans denk ik een toevalstreffer geweest: 2 superfijne shorts gekocht.
  Ik ga kijken op de Britse webshop.

  Nogmaals dank.
  Groetjes,
  Annemarie

 5. Echt hele bijzondere kleding die ik nooit eerder heb gezien. Sommige shirts lijken wel kleine schilderijtjes of kunstwerkjes. Haute couture ga deze site zeker vaker bezoeken.
  Gr van Mayke

  1. Hoi Mayke, in de Angelsaksische landen gaan ze helemaal los met designs, maar wat nu zo leuk is: je ziet ook Europese merken steeds originelere en gedurfdere ontwerpen maken. Goed nieuws dus :).

 6. Oh, ik vergat de url nog mee te sturen: http://www.woobi-cycling.com. Ze hebben nu twee designs, ik heb zelf het Mountains setje besteld laatst! Verzending ging snel en de zeem is heel fijn van de bibshort. Die Machines for Freedom jerseys zijn ook heel tof, die kende ik nog niet.

 7. Hoi Janneke,
  Las blog, erg leuk!
  Vind vooral de kleding van Queen of the mountain erg leuk.
  Weet jij of dat zwarte setje met wit, groen en rood/oranje nog ergens verkrijgbaar is? (Te zien op de foto’s links boven in)
  Groetjes Heleen

 8. Goedemiddag, op fietsvakantie in Nederland kwam ik een merk logo op heel leuke fietskleding tegen just G.
  Ooit van gehoord?
  Ik kan het nergens vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024