Dameswielerkleding 2019

10 x prachtige wielershirts voor vrouwen 2019

Het belooft een lange, warme zomer te worden vol fietsplezier. En daar hoort een flitsende wieleroutfit bij. Hieronder een selectie van 10 wielerkledingmerken met opvallende, kleurrijke wielershirts voor dames. Laat de zomer van 2019 maar komen!

#1 Alé Cycling: vrouwelijk en opvallend

Alé is een van mijn favoriete kledingmerken. Waar de verrassing er vorig jaar een beetje af was, ben ik erg enthousiast over de collectie van 2019. Nieuwe patronen en prachtige, volle kleuren met verloopjes en neon accenten. Als altijd hebben de shirts een ultravrouwelijke snit. Deze dameswielershirts vind ik spectaculair! Het leuke is: Alé heeft voor bijna elk shirt wel een bijpassende wielerbroek, dus je kunt perfect matchen.

#2 Morvélo: Miami Vice op de racefiets

Het Britse wielerkledingmerk Morvélo had ik niet goed op de radar, maar met deze 2019 collectie verandert dat. Wat een heerlijk zomerse, stoere, eigenwijze ontwerpen zijn dit! Denk: Maimi Vice, Californië, autoraces… Ik ben fan.

Het diagonaal gestreepte shirt hieronder is verkrijgbaar met bijpassende armstukken, zodat je er een longsleeve van kunt maken. Zelf heb ik het donkerblauw-met-witte shirt gekocht met geel-oranje-rode strepen en opdruk ‘Morvélo Racing Cycles’ en ik ben er erg mee in mijn nopjes. Prachtige kwaliteit en een plezier om te dragen.

#3 Lentekleuren bij Sportful

Laat de zomer maar losbarsten met de nieuwe collectie van het Italiaanse Sportful! Mooie, heldere kleuren en waarmee je heel fris voor de dag komt. Vooral het shirt met het grote ruitpatroon vind ik prachtig. Alle designs zijn in meerdere kleuren beschikbaar.

De wielerkleding van Sportful sluit meestal nauw aan, als een tweede huid. De maten zijn Italiaans en kunnen dus onverwacht klein uitvallen. Ik bestel mijn Sporful-kleding daarom een maatje groter.

#4 AGU: Steeds eleganter en chicquer

Ook dit jaar staat het Nederlandse AGU weer in mijn overzichtje van mooiste dameswielershirts, want wat hebben ze een mooie collectie gemaakt! Met hun botanische prints onderscheiden ze zich van de geometrische grafische patronen die je nu veel ziet. De kleuren vind ik prachtig. Erg origineel en stijlvol. Importeren van Amerikaanse en Australische wielerkleding is niet meer nodig met zulke mooie Europese collecties.

#5 Zijwielrent AGU collectie

Opnieuw AGU, maar dan de Zijwielrent.nl kledinglijn. Opvallend, fris en sportief. De dameswielershirts zijn er in de ontwerpen ‘Classic’ en ‘Summer’, beide te dragen in combinatie met de broek. De kwaliteit is de beste die AGU te bieden heeft, voor een vriendelijke prijs. Dit raceshirt met naadloze mouwen heb je nu met 40% korting voor slechts € 35,-. Bekijk >>

#6 Castelli: sprankelend en zonnig

Bijzonder mooie dameswielershirts bij het Italiaanse Castelli. Sprankelende kleurencombinaties en elegante patronen die doen denken aan de collectie van Sportful. Deze shirts zijn wel een stukje pittiger en daar houd ik van. Vooral het blauwe shirt met roze palmblad vind ik schitterend.

#7 Rogelli, verzorgd voor een vriendelijke prijs

Het bescheiden Rogelli verrast dit jaar met opvallende kleuren, verloopjes en patronen. Leuk dat dit Nederlandse merk zijn kop uitsteekt, net zoals we een paar jaar geleden AGU zagen doen.

Ik heb wel het gevoel dat ze hun eigen stijl nog wat moeten vinden. Het ene shirt doet denken aan Rapha, het andere aan Nalini, en een ander weer aan AGU. Maar de designs zijn mooi en het is leuk dat Rogelli enkele bijpassende damesfietsbroeken biedt. En de prijs is vriendelijker dan van de andere merken in dit lijstje (behalve de Zijwielrent kleding ;))

#8 I R I S

Nog een Nederlands merk: IRIS (I Ride In Style), het wielerkledingmerk van ex-prof Iris Slappendel. Leuk hieraan vind ik dat deze shirts een heel eigenzinnig kleurenpalet hebben, met originele grafische patronen en felle accentkleuren. Met de paarsblauwe broek erbij, creëer je een niet-alledaagse look. Diverse soorten stoffen worden volop gecombineerd. Zoals bij het blauwpaarse wielershirt waarvan de bovenkant volledig transparant is, voor de warmste dagen.

#9 Biehler

Het Duitse wielerkledingmerk Biehler zie ik niet vaak op de weg. Misschien heeft de hoge prijs daar wat mee te maken. Voor een zomerfietsshirt betaal je € 130,- tot € 140,-. Maar de shirts mogen gezien worden. Grafisch, fel, opvallend en heel sportief. Wel veel roze, dat geef ik toe.

#10 Italiaanse flair bij Northwave

Het Italiaanse merk Northwave is ook nieuw in mijn lijstje. Geen idee waarom ik er niet eerder naar heb gekeken, want deze shirts knallen er wel uit. Verfijnde botanische prints, mooie kleurverloopjes, contrasterende accenten; het zit er allemaal in. En de stoffen en details zien er prachtig uit. Met deze Italiaanse flair mag je gezien worden op het terras.

Geef jouw tip

Wat vond je van deze selectie dameswielershirts? Ben je van de patronen en felle kleuren of toch liever effen en meer vergrijsd? En ook ben ik benieuwd naar jouw tips. Welk wielerkledingmerk mag volgens jou niet in dit lijstje ontbreken? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe ontdekkingen, dus laat het me weten!

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Eén reactie

  1. Ik was altijd van de zwart met een subtiele gekleurde streep, maar zat voor komende zomer te denken aan wat anders dan anders, en heb hier wel wat gave shirts tussen gezien! Bedankt voor de inspiratie!
    Merken waar ik heel tevreden over ben zijn Northwave, Sportful, Craft en Rh+. Maar zo te zien wordt het tijd een beetje om ook eens wat andere merken te gaan ontdekken. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024