Damesracefiets Ridley

Damesracefiets modellen 2017: absolute blikvangers

De nieuwe racefietsmodellen voor 2017 staan weer online. Snel ga ik op zoek naar de mooiste damesracefietsen. Dit keer let ik extra goed op, want ik wil volgend jaar zelf een nieuwe fiets kopen. Welke is de grootste blikvanger?
Racefiets voor vrouwen Ridley
Model ‘Jane Potenza’ van Ridley, een opvallend stoere damesracefiets.
De racefietsfabrikanten hebben hun nieuwe modellen voor 2017 gepresenteerd. Snel ga ik op zoek naar de mooiste damesracefietsen. Dit keer let ik extra goed op, want ik wil volgend jaar zelf een nieuwe fiets kopen. Welke is de grootste blikvanger?

Vijf nieuwe damesracefietsen springen er echt tussenuit, vind ik. Waar de topmodellen van Specialized en Cube me dit jaar iets minder bekoren dan hun racefietsen van 2016, verrassen Ridley en Pinarello met prachtexemplaren. Ook Giant Liv heeft mooie modellen uitgebracht.

Ik heb daarnaast gekeken naar enkele minder bekende merken. Met aangename verrassingen tot gevolg!

Damesracefiets een marketingtruc?

In deze selectie (die geheel subjectief is, gebaseerd op mijn eigen voorkeuren) tref je bijna alleen damesspecifieke racefietsen aan. Graag wil ik dat even toelichten.

Ik ken het argument dat damesracefietsen enkel een marketingtruc zijn. Mannen en vrouwen verschillen qua lichaamsbouw niet zo heel erg van elkaar als veel fietsfabrikanten ons willen doen geloven en dus zouden geen aparte racefietsen voor vrouwen nodig zijn.

Damesspecifieke racefiets

Desondanks concentreer ik me in deze galerie op damesspecifieke racefietsen (op één na), simpelweg omdat ik deze zelf interessant vind. Al was het maar door de kleinere framematen, de mooie kleuren en het dameszadel waarmee ze vaak zijn uitgerust. En omdat ik anders door de bomen het bos helemaal niet meer zie.

Ken jij nog mooie racefietsen?

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn selectie. Je kunt door de galerie bladeren door bovenaan steeds op ‘volgende’ te klikken. Als je zelf nog een tip hebt voor mooie of bijzondere racefietsen, van onbekende merken bijvoorbeeld, dan ben ik benieuwd!

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

6 reacties

 1. Hoi Janneke,

  Jij hebt een item over de mooiste (dames)racefietsen van 2017 en aangezien ik ook op zoek ben naar een opvolger zal ik je een link geven van de fiets waar ik verlieft op ben.
  Het is terug naar af (staal) en de eenvoud en kwaliteit staan op 1 bij dit merk.
  Ik vind ook de gedachtegang wel leuk achter dit merk alhoewel je altijd een vorm van marketing moet meenemen in dit soort verhalen.
  Kijk maar of het wat voor je is ( volgens mijn al gauw 6000 euro voor een complete fiets).

  http://www.stjoriscycles.nl/softgoods/

  1. Hoi Dirkjan, dat zijn heel andere racefietsen maar ik vind ze wel heel mooi. Elegant, dat is het goede woord. Vooral die lichtgele is prachtig 🙂 Ik snap de aantrekkingskracht van deze stalen fietsen, ze zijn bijna net zo licht als carbon fietsen en heel betrouwbaar. Goedkoop zijn ze niet maar dan heb je wel echt iets unieks. Leuke aanvulling!

 2. Hoi Janneke,

  Ik vroeg me af of je al een keuze hebt kunnen maken tussen deze prachtige fietsen. Ik twijfel zelf tussen de Liv Envie en de Ridley Jane Potenza.

  1. Hoi Suzanne, dit waren ook mijn eerste keuzes. Beide geweldige fietsen! Wel heb ik begrepen dat de Ridley Jane geen heel goede keuze is als je er (zoals ik) zeer lange tochten mee wilt maken, omdat het een echte koersfiets is, gebouwd op stijfheid en snelheid. Dit gaat uiteindelijk niet heel comfortabel zijn. Dit hebben ze me bij Ridley echt afgeraden, zie mijn verslag: https://www.zijwielrent.nl/frame-tot-racefiets-ridley/

   Nu denk ik dat de Liv Envie een stuk comfortabeler is, dat was eigenlijk mijn eerste keuze, maar toch ben ik verder gaan kijken. En ik heb nu mijn oog laten vallen op de Basso Venta Purple Label of de Basso Diamante Purple Label (die laatste is wel zwaar boven mijn budget). Ik denk dat ik voor de Venta ga. Prachtige Italiaanse racefietsen. De knoop is bijna doorgehakt! Zie: http://www.bassobikes.com/collection/purple-label

   Succes met je keuze, stuur me maar een foto zodra je je nieuwe fiets hebt!

 3. Wat een beauty de Pinarello Gan S. Maar helaas niet te koop in maat 51,5. Pinarello heeft deze niet in productie genomen. Zelfs in Italië is mijn maat niet te verkrijgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024