Wielrennen strand

Einde van het wielerseizoen? Echt niet!

De zomer is voorbij. De laatste warme dagen heb ik gevierd met mooie fietstochten in Zuid-Holland en Breda. En nu vraag ik me met een weemoedig gevoel af: is het allemaal voorbij?

De mooie tourtochten, fietsweekends en zonovergoten lunches tussendoor. Moeke’s Koffierit, maandelijks georganiseerd door café Moeke hier in het Ginneken, waar omheen een heuse wielervriendenclub is ontstaan. De avondritten, eindigend op het terras tot in de late uurtjes

De Marmotte en de Mont Ventoux Cinglé en de Kempentocht. Niet eerder heb ik zoveel gefietst en zo veel meegemaakt.

Is het nu allemaal weer voorbij? Dat is geen fijne gedachte dus snel richt ik mijn blik vooruit.

Wielrennen en terras met Moeke Ginneken
Café Moeke Ginneken is afgelopen voorjaar gestart met ‘Moeke’s Koffierit’, open voor iedereen en super gezellig! Foto: Cor Seijkens
Fietsen met verlichting

Tuurlijk hoeft het niet voorbij te zijn. Die avondritjes gaan gewoon door, maar dan met verlichting. ’s Avonds wielrennen kan perfect, misschien nog wel maandenlang, totdat het glad wordt. Zeker in de weekends kan ik nog lange tochten maken. Ik heb de spullen: lange handschoenen, laagjeskleding en overschoenen, nietwaar?

Die avondritjes gaan gewoon door, maar dan met verlichting.

Wielrennen in Breda
Moeke’s Koffierit van afgelopen zondag. Misschien wel de laatste echte zomerrit van het jaar. Foto: Cor Seijkens
Meewind Koers en AGR 2017

Nieuwe toertochten komen er alweer aan. Meewind Koers is over twee weken, Cycling Connects People heeft een nieuwe tocht gepland. En de inschrijvingen voor toertochten volgend jaar gaan alweer open. Ook in 2017 fietst Team Zijwielrent.nl de Amstel Gold Race. Een mooi doel waarvoor ik komende winter zeker zal moeten blijven trainen.

Fietsen in de Pyreneeën

Ondertussen kan ik alweer gaan dromen van de fietsvakantie volgend jaar. Wat wordt het? Terug naar Toscane? Een uitdagende granfondo? Toeren in Schotland? Bart en ik denken nu aan fietsen in de Pyreneeën, van kust naar kust. Ik ben daar nog nooit geweest.

En zo blijf ik vooruit kijken, want ook al is de zomer voorbij, ik blijf gewoon lekker genieten van fietsen.

wielrennen_zuid-holland
Ik blijf gewoon lekker fietsen, ook in het najaar en de winter.
Wat zijn jouw fietsplannen?

Wat zijn jouw fietsplannen de komende tijd? Blijf je doorfietsen, pak je misschien de mountainbike, de Tacx of ga je spinnen? En heb je al plannen voor volgend jaar? Ik ben benieuwd, leuk als je hieronder iets laat weten.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

6 reacties

 1. De winter is voor mij zovel mogelijk op de weg blijven fietsen, regelmatig een toertocht op de MTB. Trainen op de MTB in het bos als het kouder is. Regelmatig de Tacx als het niet anders kan wegens het weer. We komen de winter wel door.
  Plannen voor 2017 zijn nog niet helemaal concreet. In ieder geval van 2-11 juni met een groep fietsers naar de Pyreneeën. Accommedatie en vervoer is al geregeld.
  Ik twijfel of ik terug naar la Marmotte ga in 2017. Misschien wordt het Marmotte Pyrenées.
  Zit momenteel met een knieblessure (eigenlijk al van in mei maar wordt steeds erger. Afgelopen week MRI laten maken, 11 oktober terug naar de orthopeed.

  1. Hoi Henny, dat lijkt heel erg op mijn winterse fiets-aanpak (behalve de mountainbike dan). Inderdaad, zo lang mogelijk door blijven fietsen, ook na de vrieskou. Zelfs jouw vakantieplannen voor 2017 lijken op die van mij. De Pyreneeën lijken me geweldig. Ook ik heb gedacht aan La Marmotte Pyrenées, maar ik kies denk ik toch voor de klassieke kust-tot-kust tocht. Misschien in 100 uur, misschien ook niet, want je wilt soms ook gewoon kunnen stoppen voor een foto of lunch. Het is per slot van rekening vakantie. Jammer dat je geblesseerd bent. Ik hoop dat het meevalt en dat je er in de loop van de maanden vanaf kunt komen, zodat je volgend jaar weer 100% kunt genieten van fietsen. Beterschap!

 2. De wegfiets zal in de avonduren met verlichting vooral dienstdoen bij de rustige duurritten. De uitdagingen zal ik vooral off road gaan opzoeken in de beschutting van het bos op de mountainbike, maar dit seizoen voor het eerst ook op de cyclocrosser. Ik heb me aangemeld voor een laagdrempelige competitie van een tiental cyclocrosswedstrijden. Ik ben erg benieuwd hoe ik dat ga vinden!

  1. Ha Inge, ik zag al op Facebook en Instagram dat je hard op weg bent om een echte cyclocrosser te worden. Inclusief het klunen en op – en afstappen in volle vaart. Gaaf hoor. En je gaat dus meteen ook wedstrijden rijden. Ik denk dat, zodra je de technische nieuwigheden een beetje onder de knie krijgt, jij een geduchte tegenstandster bent op het veld. Succes!

 3. Eigenlijk is dit het eerste jaar dat ik echt fiets…ben wel van plan om door te fietsen. Even kijken hoe het gaat, en wat ik ervan vind. Verder plannen om uitgebreid toerkalender van komend jaar te bestuderen en iig twee fietsvakanties te plannen. Andere dingen als hiken, beetje hardlopen, pilates, schaatsen zullen wat meer aandacht krijgen in de avonden. Heb daar eigenlijk ook wel zin in 🙂

  1. Ja, andere sporten doen in de wintermaanden is ook wel fijn. Ik heb ook niet altijd zin om in de kou en het donker te gaan fietsen. Op mooie, warme dagen is het gewoon een stuk leuker. Fijn dat je al leuke plannen hebt voor volgend jaar! Twee fietsvakanties en mooie toertochten… met zulke vooruitzichten kom je de winter wel door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024