Een midweek gravelfietsen vanaf Landal Sallandse Heuvelrug

Het sneeuwt! En flink ook. Zo vaak komt dat niet voor in Nederland. Reden te meer om meteen een vakantiehuisje te boeken en een midweek te gaan gravelfietsen vanaf Landal GreenParks Sallandse Heuvelrug. Benieuwd naar onze fietsroutes en ons verblijf? Lees dan snel verder.

We zetten onze fietsen tegen de buitenmuur van ons vakantiehuisje en draaien de sleutel in het slot. Binnen is het lekker warm, de vloerverwarming doet zijn werk goed. Wel zo fijn na een paar uur fietsen in de vrieskou. 

Met een kop thee in de hand is het tijd om een paar mooie fietsroutes in Komoot te maken. Ons vakantiehuisje op het vakantiepark Landal Sallandse Heuvelrug ligt namelijk net buiten Wierden en is hiermee de perfecte uitvalsbasis om de Sallandse Heuvelrug te verkennen. Of willen we meer klimmen en fietsen we naar de Lemelerberg?

Klimmen op de Sallandse Heuvelrug 

Eerst maar eens het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Hier in het hart van Overijssel kun je hoogtemeters aan elkaar rijgen. De heuvelrug is ontstaan toen een grote ijsmassa de grond opzij duwde, en hierdoor is het er dus alles behalve vlak. Het zijn natuurlijk maar korte klimmetjes, maar bij een lange rit tikken de hoogtemeters wel aan. En voeg daar kilometers aan gravelpaden aan toe en je snapt direct waarom wij hier zitten.

Mooie gravelroute

Een route dit we graag met je willen delen is de gravelroute die Sander van cyclingdestination.cc heeft uitgezet. Vanaf het park fietsen we eerst door Nijverdal en we zitten al snel op de Sallandse Heuvelrug. De smalle gravelpaden liggen er prachtig bij, onder een waterig zonnetje. En de heide? Die ligt verstopt onder een flinke laag sneeuw. 

Eenmaal het park uit maken de smalle paden ruimte voor fijne brede gravelwegen zoals je ze veel vindt in dit open landschap tussen Rijssen en de Sallandse Heuvelrug. Hoe mooi moet het hier ook in de zomer zijn, als deze paden veranderd zijn in stoffige strade bianche? Nu zorgen de brede boerenpaden in de winter overigens ook een klein gravelwalhalla. Zo nu en dan glibberen we over het ijs, maar meestal rijden we heerlijk door de knisperende sneeuw. 

Mtb lusje meepakken

We pakken een klein lusje mee van de MTB-route Rijssen, zigzaggend door het bos. Na een korte lunch met een kom warme soep, komen we uit bij Natuurgebied de Borkeld. Nog een paar kilometer over uitgestrekte heidevelden en door de bossen. Én een toeristische stop bij Pelmolen Ter Horst. Dan is het tijd om tempo te maken. Het wordt langzaamaan kouder dus wij willen terug naar het warme huisje. 

Snel die fietsschoenen uit (want ja, die vloerverwarming) en we nestelen ons met een kopje thee op de bank. Heerlijk thuiskomen is dit! Op het park is het nu heerlijk rustig, dus wij kunnen even lekker ontspannen. Zeker omdat we ook kaartjes hebben voor het zwembad in het nabijgelegen Bungalowpark Hoge Hexel. Een duik in het zwembad, iemand? 

Landal GreenParks Sallandse Heuvelrug

Ben je benieuwd naar ons huisje? Landal Sallandse Heuvelrug is een klein vakantiepark aan de rand van het Janninksbos. De naam van het park verraadt al dat je hier dichtbij de Sallandse Heuvelrug bent, en ook het Wierdense Veld is niet ver weg. Hiermee is het vakantiepark een fijne uitvalsbasis voor je wielren- of graveltochten. Wij verblijven een midweek in een 6-persoons huisje. Met zijn 3 slaapkamers is het huisje heel geschikt als je met vriendinnen op trainingsweek gaat, of als je een keer met je partner en een bevriend stel op stap gaat. Of met kinderen, dat kan natuurlijk ook.

Routes vanaf het park

Deze gravelroute is ongeveer 65 kilometer lang. Wil je meer routes ontdekken? Op het Komoot account van CyclingDestination vind je tips voor gravelfietsroutes vanaf Landal GreenParks Sallandse Heuvelrug. En binnenkort ook mooie fietsroutes vanaf 11 andere parken in de overige 11 provincies! Wil je nog meer route inspiratie? Kijk dan ook naar onze route collectie op ons platform

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024