Fietsen met vrouwen in de Kempen

Fietsen in gouden licht met Zijwielrent Ook

Soms zijn er van die avonden met een gouden randje. Van die ritten waarvan je bij voorbaat al weet dat ze geweldig zullen uitpakken. Zoals de midzomerrit samen met de fietsvrouwen van Zijwielrent Ook.


Vanavond fiets ik met ‘Zijwielrent Ook’ mee, de trainingsgroep van vrouwen uit Breda die zich hebben vernoemd naar mijn blog. Het is één dag voor de langste dag van de zomer. Overdag is het tropisch warm geweest en ook ’s avonds hangt er nog de zwoele warmte die een lange zomer belooft.

De route ken ik uit mijn hoofd, want dat is een variant op de route van de Zijwielrent LenteTocht 2018. Leuk om die tocht nog eens overnieuw te doen in dit gezelschap van enthousiaste fietsvrouwen.

Fietsen bij Ravels
‘De grote oversteek’: plattelandsweggetjes in de grensstreek tussen Breda en de Kempen.
Ontspannen tocht

Vanaf het begin is de rit super ontspannen. Met de wind in onze rug koersen we richting de Kempen, soms roulerend en ondertussen bijpratend. Dit gaat echt vanzelf.

Net over de grens, in het dorp Meersel-Dreef, passeren we een groep fietsmannen die daar staat te wachten. Het gejoel is niet van de lucht. We lachten erom, blijkbaar is het nog steeds bijzonder, een groep vrouwen op de racefiets.

We passeren het lieflijke Markdal en volgen landweggetjes door vergeten Vlaams achterland. Dit stuk van de route noem ik in gedachten ‘De Grote Oversteek’ naar de Kempen. Een leeg, authentiek en ongepolijst gebied. Met als toetje een breed slingerend fietspad tussen bermbloemen en hoog gras, met mooie bochtjes en één tegenligger.

Wielrennen bij Gorp en Rovert in de Kempen
Pauze op landgoed Gorp en Rovert in de Brabantse Kempen.
Sprookjesachtig bos

Het mooiste stuk van de route ligt in de Brabantse Kempen. Een onverharde weg voert ons naar Gorp en Rovert, een landgoed met oude boerderijen en een kasteeltje in een sprookjesachtig bos. Precies daar heeft Lusanne, oprichtster van ZijWielrent Ook, voor een verrassing gezorgd.

Middenin het bos staat haar vintage Volkswagenbusje, geflankeerd door een glimmende Kever en de ZijWielrent beachflag. Het ziet eruit als een pagina uit een lifestyle glossy. Ik zet mijn racefiets tegen een hek, terwijl zonnestralen een magisch licht werpen over de weelderige bodembegroeiiing.

Classy broom wagon ? #kever #vintagecar #Zijwielrentook #ZijWielrent #Joyofcycling

Een bericht gedeeld door Janneke Scheepers (@zijwielrent) op

De dochtertjes van Lusanne en Sylvie verrassen ons met vers fruit en er is alcoholvrije, koude Radler voor iedereen. Wat een heerlijke rit is dit! En dat zomaar op een doordeweekse avond. Weer het zoveelste voorbeeld van hoe je samen kunt genieten van fietsen.

Fietsen van Gorp en Rovert naar Goirle
Fietsen op de oude weg van Landgoed Gorp en Rovert naar Goirle. Foto: Sylvie Smeets.

De waterstraal van een sproeier weerkaast het zonlicht.

Op de terugweg staat de zon heel laag. Ik geniet van de scherpe contrasten, onze langgerekte schaduwen en het strijklicht op de fietsters voor me. De waterstraal van een sproeier weerkaatst het zonlicht terwijl we er langsaf fietsen. Dit is het ultieme zomergevoel!

Volkswagen busje en wielrennen  Verrassing van twee meisjes

Fietsen op een zomeravond
Ultiemzomergevoel op de langste dag van het jaar. Foto: Sylvie Smeets.
Proosten op een eindeloze zomer

De rit eindigt zoals er al vele zijn geëindigd: op het terras op het Ginnekenmarktje, proostend op een mooie rit. Wat houd ik van tochten als deze. En het allermooiste is: de zomer is pas net begonnen!

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024