Daphné, fietsvrouw, inspirerende vrouw, koersvrouw

 INSPIRERENDE VROUWEN OP DE FIETS BY TENUE DES FEMMES: DIT IS DAPHNE!

Verhalen van inspirerende vrouwen op de fiets. TENUE des Femmes deelt ze iedere maand met jullie. Vandaag stellen we voor: Daphné Merlevede.  

Een onverwachte ontdekking

Wie is Daphné Merlevede? Een geboren en getogen Belgische, waar het fietsen als een onverwachte wind door haar leven waaide. “Tot 5 jaar geleden,” zo vertelt ze, “deed ik mee aan de shorttrack competitie. Fietsen? Dat was niks voor mij, dacht ik. Op een gegeven moment ben ik overstag gegaan; er zijn hier geen ijsbanen in de zomer en met fietsen train je dezelfde spieren.” 

 Van koffie-rondjes naar eindigen in de top 10

Van 30 kilometer koffie-rondjes naar het schitterende podium van ‘Koers zkt. vrouw’, een Vlaams talentenjacht voor vrouwelijke wielrenners. Daphné’s reis op de fiets nam een vlucht en bracht haar naar de top 10 van deze razend populaire show. Een ervaring die haar liefde voor fietsen alleen maar deed bloeien. “Het fietsen heeft zoveel deuren voor me geopend,” glimlacht ze terwijl ze haar verhaal deelt.

De kracht van fietsen

Voor Daphné is fietsen meer dan alleen maar trappen. Het is een sociale uitlaatklep, een manier om nieuwe mensen te ontmoeten en nieuwe plekken te verkennen. “De fietswereld heeft een open cultuur,” legt ze uit, “en dat is wat het zo speciaal maakt. Iedereen is welkom en je voelt je meteen thuis.” Voor haar is het niet alleen een sport, maar een manier van leven.

Op pad met passie

Wanneer is het beste moment om Daphné op de fiets te vinden? Op een zaterdagochtend, met een dampend kopje koffie in de hand. “Ik ben absoluut een genieter,” lacht ze terwijl ze haar liefde voor het bourgondische leven op de fiets beschrijft. En wat betreft fietsevenementen, daar is ze altijd voor in. “Samen op pad gaan, genieten van de natuur en natuurlijk van goede bevoorrading,” voegt ze eraan toe met een knipoog. 

Inspiratie en advies

 Wie inspireert Daphné? De avontuurlijke fietsers die de wereld ontdekken op twee wielen, zoals de bikepackers die door Marokko of Thailand trekken. “Het lijkt me geweldig om dat ook eens te doen,” verzucht ze terwijl ze droomt van haar eigen epische fietstocht.

En haar advies aan andere fietsers? “Gewoon doen! Laat die angst achter je en spring op de fiets. Je hoeft niet te oefenen, sluit gewoon aan bij anderen en laat je verrassen door de vriendelijkheid van de fietsgemeenschap.” Een uitnodiging die klinkt als een warm welkom aan iedereen die nog twijfelt.

Het avontuur lonkt

En wat is haar ultieme fietsdroom voor de toekomst? “Een maand lang rondtrekken in Colombia of Thailand, zonder haast of druk. Met de fiets kom je op plekken waar je anders nooit zou komen.” Een droom die misschien tegen haar principes indruist om op vakantie nooit te fietsen, maar voor zo’n avontuur maakt ze graag een uitzondering.

Nog meer verhalen lezen van inspirerende vrouwen op de fiets? Kijk dan ook naar dit verhaal over Antoinette: Inspirerende vrouwen op de fiets by TENUE des Femmes: dit is Antoinette!

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024