Fietsverhalen

6 Secret tips om een QOM te rijden op Strava

QOM op Strava
Geschreven door Janneke Scheepers

Strava moet je niet te serieus nemen, het gaat om het fietsplezier. Toch? Jij en ik weten wel beter. Daarom hier mijn 6 secret tips om een QOM killer op Strava te worden.

  1. Kies een doodlopende weg en maak er een segment van. Je bent -en blijft- de enige die er fietst. QOM forever!
  2. Bidon: niet nodig. Eten: niet nodig. Zadel: niet nodig. Jouw route bestaat uit slechts één segment dat je met een aanloopje benadert.
  3. Wacht op windkracht 7 in de goede richting en pák die QOM.
  4. Vorm een bende met je fietsvriendinnen en verpulver alle QOM’s in de omgeving. Maar kijk uit: verdeel ze eerlijk. Of wees bereid om vijanden te maken.
  5. Bewaak je QOM. Patrouilleer op mooie dagen bij ‘jouw’ segment en gebaar naar andere wielrensters dat ze gas terug moeten nemen.
  6. Of maak het jezelf makkelijk en ‘vergeet’ je Garmin uit te zetten als je je fiets weer inlaadt in de auto.
QOM rijden met Strava segmenten op je Garmin Edge

Wil je Strava serieus onveilig maken? Dat kan vanaf nu met de Strava Live Segmenten op de Garmin Edge 810, 1000, 510 en 520. Een nieuwe functie die je in een paar stappen op je Garmin Edge zet. Lees mijn tutorial ‘Strava segmenten op je Garmin Edge zetten’.

O ja, en kijk op Klimtijd.nl voor de échte QOM tricks.

Volg deze blog

Over de auteur

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.