Samen fietsen is beter dan alleen

Fietsen is meer dan een sport of een hobby; het is een avontuur van vrijheid, ontdekking en vooral ook vriendschappen sluiten. Alleen fietsen is heerlijk – alleen met enkel de weg en de wind. Maar herken je ook het plezier en de verbondenheid die samen fietsen je geeft? Samen fietsen heeft zo veel voordelen, al is het alleen maar het ontmoeten van nieuwe mensen, of het bijkletsen met een vriendin of goede vriend. Waarom samen fietsen beter is, met een aantal handige tips, lees je in dit artikel.

Waarom Samen Fietsen een Geweldige Keuze Is

Samen in Ritme: Samen op de weg voelt alles levendiger en vrolijker. Het ritme van samen trappen maakt de reis plezieriger en minder zwaar.

Safety in Numbers: In een groep sta je sterker en als er problemen zijn op de weg, dan kun je die als groep beter aan. Samen ben je dus veiliger

Motivatie: Niet onbelangrijk is de motivatie die je elkaar kunt geven. Al is het maar het maken van de afspraak om samen te gaan fietsen. Als het weer dan tegen zit, dan heb je die afspraak als stok achter de deur (nu nog je eraan houden!)

Samen Slimmer: Samen weten en leren we meer. Iedereen heeft iets bijzonders om te delen tijdens de rit.

Vrienden Maken: Door samen te fietsen, maken we vriend(inn)en. Dat is super waardevol

Tien Tips voor Gezellig Samen Fietsen

De voordelen van samen fietsen zijn wel duidelijk. Hier zijn wat handige tips, zeker ook met herfstig weer, waar je altijd weer op kunt terugvallen.

1. Plan Samen: Als je met een groep gaat rijden, kun je twee dingen doen: 1. je kunt een wegkapitein aanwijzen en die bepaalt ook de route. Of 2. je kunt de route samen plannen. Op die manier weet iedereen welke route er gereden wordt en kun je je er goed op voorbereiden. Gebruik bijvoorbeeld een app als Cyql om je rit te plannen.

2. Kies een Tempo: Niets is vervelender dan dat er op kop van een groepje te hard gereden wordt, waardoor de laatste in de groep het niet bij kan houden. Spreek met elkaar een tempo af en check ook gedurende de rit of dit nog het juiste tempo is.

3. Blijf Samen: Ook wel bekend als de ‘no-drop’ policy. Vaak een probleem als er ook mannen meerijden in de groep. Zorg er in ieder geval voor dat je bij elkaar blijft en kijk dan weer naar tip 2, pas dus je tempo aan.

4. Praat met Elkaar: Heb je je dag niet? Of heb je ergernissen vanwege ‘niet signaleren’ of andere acties op de weg? Laat het dan weten. Blijf met elkaar communiceren, zodat je geen onnodige irritaties hebt.

5. Wees Voorbereid: Zorg dat je niet afhankelijk bent van je mede fietsers. Dus neem altijd twee binnenbandjes plus pompje of patronen mee. Weet je niet hoe je je band moet verwisselen? Zorg dan dat je onze filmpjes kijkt of boek een sleutelclinic.

6. Draag wat jij fijn vindt: Draag iets waarin je je goed voelt. Er zijn genoeg fijne kledingmerken zoals bijvoorbeeld I Ride In Style maar ook de kwaliteitskleding van Etxeondo

7. Wees Lief voor Elkaar: Het klinkt misschien gek, maar als je een beetje begrip voor elkaar op brengt en lief bent voor elkaar, dan heb je uiteindelijk een leuke rit met elkaar. Dan heb je ook een fijner gevoel aan het einde.

8. Ontdek Nieuwe Dingen: Fietsen is een avontuur, als je met elkaar de route maakt, kun je ook nieuwe plekken ontdekken. Zoals leuke koffietentjes voor een mid-ride stop. Of wie weet kom je nog een leuk kasteel tegen. Daar is niks mis mee.

9. Deel ervaringen: Een van de functies van samen fietsen is het delen van ervaringen. Mooie dingen die je mee hebt gemaakt, die anderen kunnen inspireren, maar ook tegenvallers en hoe je die hebt overwonnen. Want het leven is net een hartslag, je hebt nu eenmaal ups & downs.

10. Foto’s: Foto’s maken lijkt tegenwoordig een niet te missen onderdeel van elk fietsritje. Maak er een paar voor op insta of gewoon als leuke herinnering aan een mooie dag op de fiets.

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024