12 droomracefietsen voor vrouwen, collectie 2019

Nieuwsgierig bekijk ik de damesracefietsen van 2019. Wat zijn de trends? Roze en schijfremmen zijn alomtegenwoordig. Damesspecifieke gravelbikes zijn in opkomst en overal zie ik banden met witte wangen. Maar het belangrijkste: er zitten prachtexemplaren tussen! Hier is mijn overzicht van ‘droomracefietsen’ voor vrouwen. Blader door de gallery via de knop ‘Volgende’ bovenaan. Veel kijkplezier!

Racefiets voor vrouwen Pinarello

Pinarello Prince FX Carbon T900

Bij het Italiaanse Pinarello is het simpel: hun racefietsen voor vrouwen zijn roze of hebben in ieder geval roze accenten. Daar kun je wat van vinden, maar deze Pinarello Prince FX van 2019 is wel erg mooi. Mijn hart gaat er in elk geval sneller van kloppen!

Pinarello heeft diverse modellen uit hun collectie beschikbaar in een vrouwspecifieke variant, die noemen ze ‘Easy Fit’. De frames hebben kleinere maten en zijn aangepast voor een naar verhouding iets korter bovenlichaam. Ook hebben ze een bovenbuis die meer afloopt (meer slope). Verder zijn ze kwalitatief vergelijkbaar met hun unisex equivalenten.

De Prince bevat elementen van de beroemde Pinarello Dogma maar is een wat minder extreme fiets, zodat je er meer kanten mee op kunt. Deze full carbon fiets heeft velgremmen, Fulcrum Racing wielen en een Shimano Ultegra groepset. Gewicht onbekend, prijs: circa € 4.300,-

Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

10 reacties

 1. Leuk dat de Willier Cento 1 Hybrid er ook bij staat, die heb ik nl. besteld ?nog 3 weken wachten! Super fiets leuk dat je bijna niet ziet dat het een hybrid is.

  1. Hoi Anja, wat gaaf dat jij straks op die Wilier rijdt! Hij viel me meteen op, echt een hele bijzondere, mooie fiets. Stuur je me een foto als ‘ie binnen is? Ben benieuwd.

 2. Ik was helemaal niet zo van Canyon de afgelopen jaren…maar sinds ik een MTB (dik afgemonteerd voor prima prijs) van ze heb word ik steeds nieuwsgieriger naar de rest. Ook hebben ze een gave gravelbike geintroduceerd afgelopen najaar. Anyway….deze Canyon Ultimate heeft zeker mijn aandacht getrokken. Rij momenteel een Scott Solace 10 disc en ben na twee jaar nog steeds niet echt gewend aan ’t endurance frame en toch ook wel ’t gewicht..dus aan ’t overwegen over te stappen. Dank voor je selectie hier…erg fijn!

  1. Canyon is inderdaad echt goed bezig in mijn ogen. Ze blijven wat saai, maar ze hebben de laatste tijd hele mooie kleuren die een hoop goed maken. De fietsen zelf en de prijzen zijn simpelweg top.

  2. Hoi Linda, ben ook steeds enthousiaster over de fietsen van Canyon. Erg veel fiets voor je geld en zowel de aero als de endurance modellen vind ik mooi. Wat betreft de Grail gravel bike, toevallig mag ik die de komende 2 maanden uittesten! Ben heel benieuwd. Een review volgt op deze blog ?

 3. De Willier vind ik ook de mooiste. Amper sloped frame, bijna klassiek zelfs. Bovendien relatief ranke buizen, vooral niet teveel opgeblazen noch gekropt/amper gekromd, just what I like. Straight vind ik mooier, lekker ouderwets, fiets zelf nog lekker rechtaan rechttoe aluminium.
  Kleur valt over te redetwisten, maar ja, damesfietsen hè 😉
  Prijzen jammer genoeg voor velen van ons ondoenlijk, beetje letten op betaalbaarheid kan geen kwaad. Zeker als dan het gewicht nog niet eens bekent gemaakt wordt, verdacht!

  1. Het viel mij ook op dat veel merken het gewicht er niet meer bij zetten. Ik denk ook dat daar weinig ontwikkeling meer in zit en dat het met schijfremmen altijd wat tegen valt, dus ook geen marketing argument meer? Ik heb in ieder geval nog altijd velgremmen juist voor het gewicht.
   Wat de prijzen betreft, het is de persoonlijke voorkeur van Janneke en ik geef haar geen ongelijk. Het is een mooi lijstje. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024