Racefietsen

12 droomracefietsen voor vrouwen, collectie 2019

Damesracefiets vs herenracefiets

In dit overzicht concentreerde ik me op damesspecifieke racefietsen, omdat ik deze interessant vind en graag volg hoe de markt haar aanbod voor vrouwen ontwikkelt. Ik wil daarmee niet zeggen dat je als vrouw een damesmodel zou moeten kiezen.

Misschien vraag je je af wat een damesracefiets anders maakt dan een herenracefiets. Even kort door de bocht. Damesspecifieke racefietsen onderscheiden zich over het algemeen door:

 • damesspecifieke onderdelen, zoals een dameszadel en een smaller stuur;
 • de kleuren;
 • ze zijn vaak in kleinere framematen verkrijgbaar;
 • soms hebben de frames een compactere geometrie.

Dameszadel voor je racefiets

Het kan best zo zijn dat jij beter past op een herenracefiets. Dan is het goed te weten dat je onderdelen zoals een zadel of stuur eenvoudig kunt (laten) omwisselen. Vraag daar gewoon naar bij de fietsenmaker of speur zelf even rond. In dit artikel kun je meer lezen over het onderscheid tussen dames- en herenracefietsen, en of dit van belang is voor jou.

Meer weten over dameszadels en hoe je een zadel vindt waarmee je zonder zadelpijn kunt rondfietsen? Lees dan het Stappenplan voor een passend dameszadel.

Volg deze blog©Zijwielrent.nl

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

10 Reacties

 • Leuk dat de Willier Cento 1 Hybrid er ook bij staat, die heb ik nl. besteld 😁nog 3 weken wachten! Super fiets leuk dat je bijna niet ziet dat het een hybrid is.

  • Hoi Anja, wat gaaf dat jij straks op die Wilier rijdt! Hij viel me meteen op, echt een hele bijzondere, mooie fiets. Stuur je me een foto als ‘ie binnen is? Ben benieuwd.

 • Ik was helemaal niet zo van Canyon de afgelopen jaren…maar sinds ik een MTB (dik afgemonteerd voor prima prijs) van ze heb word ik steeds nieuwsgieriger naar de rest. Ook hebben ze een gave gravelbike geintroduceerd afgelopen najaar. Anyway….deze Canyon Ultimate heeft zeker mijn aandacht getrokken. Rij momenteel een Scott Solace 10 disc en ben na twee jaar nog steeds niet echt gewend aan ’t endurance frame en toch ook wel ’t gewicht..dus aan ’t overwegen over te stappen. Dank voor je selectie hier…erg fijn!

  • Canyon is inderdaad echt goed bezig in mijn ogen. Ze blijven wat saai, maar ze hebben de laatste tijd hele mooie kleuren die een hoop goed maken. De fietsen zelf en de prijzen zijn simpelweg top.

  • Hoi Linda, ben ook steeds enthousiaster over de fietsen van Canyon. Erg veel fiets voor je geld en zowel de aero als de endurance modellen vind ik mooi. Wat betreft de Grail gravel bike, toevallig mag ik die de komende 2 maanden uittesten! Ben heel benieuwd. Een review volgt op deze blog 😊

 • De Willier vind ik ook de mooiste. Amper sloped frame, bijna klassiek zelfs. Bovendien relatief ranke buizen, vooral niet teveel opgeblazen noch gekropt/amper gekromd, just what I like. Straight vind ik mooier, lekker ouderwets, fiets zelf nog lekker rechtaan rechttoe aluminium.
  Kleur valt over te redetwisten, maar ja, damesfietsen hè 😉
  Prijzen jammer genoeg voor velen van ons ondoenlijk, beetje letten op betaalbaarheid kan geen kwaad. Zeker als dan het gewicht nog niet eens bekent gemaakt wordt, verdacht!

  • Het viel mij ook op dat veel merken het gewicht er niet meer bij zetten. Ik denk ook dat daar weinig ontwikkeling meer in zit en dat het met schijfremmen altijd wat tegen valt, dus ook geen marketing argument meer? Ik heb in ieder geval nog altijd velgremmen juist voor het gewicht.
   Wat de prijzen betreft, het is de persoonlijke voorkeur van Janneke en ik geef haar geen ongelijk. Het is een mooi lijstje. 😀

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.