Astrid Smidt

Even voorstellen: Astrid Smidt

ik zal me even kort voorstellen. Ik ben Astrid Smidt, sinds deze week 44 lentes jong en op de oneven dagen 44 lentes oud. Moeder van 2 of eigenlijk 3 als we viervoeter Bob meerekenen. Opgegroeid met zondag-avonden-met-het-bord-op-schoot, ofwel Studio Sport als immer favoriete tv programma. Na mijn hockeyloopbaan en na de komst van de kinderen overgestapt op het beter planbare: fietsen. Een hobby die van kwaad tot erger werd. Gelukkig een met manlief gedeelde hobby, fijn voor wederzijds begrip. Evenementen als de Marmotte en The Ride zijn al van de bucketlist, more is yet to come. 


Nooit meer een lekke band of altijd wind mee? 

Verreweg nooit meer een lekke band. Alhoewel ik ook flink vloekend op de fiets kan zitten bij een stevige zuidwester, ga ik toch voor een band die nooit meer lek gaat. In theorie verwissel ik een lekke band in een dikke 5 minuten. In de praktijk blijk ik in dat tijdsbestek nog niet eens het wiel los gekregen te hebben van de as. Misschien moet ik mijn voornemen – thuis droog oefenen op banden verwisselen – dit seizoen maar niet weer in de prullenbak gooien. 

Berg op fietsen of Wind tegen? 

Doe mij maar wat klimwerk. En dan het liefst tot een procentje of 8. Daarboven draait het koffiemolentje net wat minder soepel, we zijn tenslotte geen 20 meer. Mijn zoon betrapte me eens op mijn meest recente Google zoekopdracht: “Waar komt de wind vandaan”. Het uitkienen van een wind-gunstig-rondje heb ik haast tot een ware kunst verheven. Liever een rondje zijwind dan stukken met volle bak wind tegen. 

Stoempen of hoge trapfrequentie?  

Alhoewel flink doortrappen op de grote plaat soms heerlijk is, zegt het verstand wat anders. Trappen op een hogere frequentie is nu eenmaal beter voor het gestel en uiteindelijk ook voor je uithoudingsvermogen. En last but not least, het ziet er ook net een stukkie beter uit dan wanneer je aan het sleuren bent op je bike. #prowannaby 🙂

Sokken over of onder je lange broek/beenstukken? 

Over. Punt. Uit. Maar gelukkig, soigneren kun je leren. 

Altijd in een Witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is? 

Overduidelijk een broek die 1 maatje te klein is. Want: Velominati regel 14: Koersbroeken zijn zwart. 

Mijn favoriete quote:

“Fietsen is als het leven; Doortrappen houd je in balans, maar neem soms een kleine pauze om op adem te komen”. 

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024