Diane van der Sanden

Even voorstellen: Diane van der Sanden

Mijn naam is Diane van der Sanden aka MissMTB en ik ben helemaal gek van mountainbiken. Mijn belevenissen op de bike deel ik op mijn gelijknamige blog missmtb.com. In Nederland rijd ik voornamelijk op mijn carbon hardtail om lekker mee door de bossen te crossen. Mijn full suspension bike gebruik ik om toffe (technische) trails in het buitenland te rijden. En dan heb ik nog een wielrenfiets waar ik heel af en toe een rondje op rijd (N+1 😉).

Zijwielrent gaat natuurlijk over alles wat met wielrennen te maken heeft, maar de komende tijd hoop ik jullie op dit platform voor het mountainbiken te kunnen enthousiasmeren met mijn verhalen.

Nooit meer een lekke band of altijd wind mee? 

Nooit meer een lekker band. Als mountainbiker fiets ik veel in het bos en daar heb ik nooit zoveel last van de wind. Doe mij dan maar nooit meer een lekke band. Scheelt weer gedoe onderweg!

Berg op fietsen of Wind tegen? 

Berg op fietsen. In veel skigebieden kun je ook goed mountainbiken en daar mag je mountainbike vaak gewoon mee in de lift. Als je de lift uitkomt, begin je dus fris aan de afdaling (maar vergis je niet, ook afdalen kan vermoeiend zijn!). Toch haal ik nog steeds veel voldoeding uit het berg op fietsen. Al is het alleen al om de leuke reacties en aanmoedigingen die je onderweg krijgt. In het buitenland rijdt namelijk bijna niemand berg op zonder ondersteuning. Alleen die Hollanders zijn dus gek genoeg om op een gewone bike berg op te fietsen!

Stoempen of hoge trapfrequentie?  

Geen van beide. Dit vind ik een lastige. Bij het mountainbiken is beide niet zo van toepassing.

Sokken over of onder je lange broek/beenstukken? 

Onder mijn lange broek. Mijn mountainbikesokken draag ik altijd onder mijn lange broek. Ik heb het idee dat er bij het mountainbiken wat minder ‘regels’ zijn over wat wel en niet kan. Tuurlijk wil ik er leuk uit zien op de bike, maar mijn kleding moet vooral comfortabel en wat losser zitten.

Altijd in een witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is? 

Een witte fietsbroek. Ik draag bijna altijd baggy mountainbike kleding omdat ik hierin meer bewegingsvrijheid heb. Ook biedt baggy kleding meer bescherming tegen haken en vallen (ja, dat gebeurt soms bij het mountainbiken!). Ook kan ik mijn protectie (knie- en/of elleboogbeschermers) eronder aan doen voor als ik wat technischer terrein op zoek. Ik zou het ook zonde vinden om met mijn strakke fietsbroek achter een doornenstruik te blijven haken. Een witte fietsbroek is als mountainbiker totaal niet praktisch, maar ik moet natuurlijk een keuze maken hier. Ik ga dan wel voor de witte fietsbroek onder mijn gewone baggy broek 😉.

Mijn motto: life is better on a bike. Mountainbiken geeft mij een gevoel van vrijheid. Het is avontuur, nieuwe omgevingen ontdekken, in de natuur zijn en mijn grenzen verleggen. De fiets heeft mijn leven verrijkt en maakt mij heel gelukkig. Ik hoop dan ook dat ik dit nog heel lang mag en kan blijven doen!   

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024