Robin Verstraete

Even voorstellen: Robin Verstraete

mijn naam is Robin Verstraete, getrouwd met Mathilda en samen met onze drie dochters vormen we een drukke familie. Ik ben 48 jaar en door een aantal hardloopblessures door mijn vaste fysio op de fiets gezet. En na een aantal fietstochten had ik er een hobby bij: fietsen. Ik heb een race fiets en een cyclocrosser. Mountainbiken heb ik ook gedaan maar ik ben expert vierkante bochten nemen dus dat werd hem niet. Met een cyclocrosser kan ik toch het terrein in maar ben ik wendbaarder.

Dilemma 1: Nooit meer een lekke band of altijd wind mee

Ik heb al vaak lek gereden op mijn cyclocrosser dus ik heb genoeg geoefend zodat het vervangen van een binnenband me goed afgaat. Op de racer rij ik gelukkig weinig lek. Het vervangen van een binnenband gaat daar wat langzamer. Maar als triatleet wil je absoluut geen lekke band vervangen tijdens de wedstrijd omdat de tijd door tikt dus ja: nooit meer lek rijden dus.

Dilemma 2: Berg op fietsen of Wind tegen? 

Makkelijk: Berg op, want dat betekent dat ik op vakantie ben! Samen met mijn gezin dat bestaat uit mijn vrouw en drie dochters. De fietsen gaan mee in de caravan en genieten maar! De pret begint thuis al. Via Google streetview, Komoot, Climbfinder en dat soort apps de omgeving verkennen. Waar zijn mooie wegen en klimmetjes. En reikhalzend rij ik de laatste 15 km naar de camping: welke weggetjes kan ik nemen en hoe zien de klimmetjes er in het echt uit.

Robin Verstraete

Dilemma 3: Stoempen of hoge trapfrequentie?

Ik ben de meest luie duursporter dus stoempen laat ik aan mij voorbijgaan. Ik trap liever 85 rpm of nog sneller. Dat houdt me wakker en mijn hartslag laag. Een ander voordeel van het fietsen met een hoge trapfrequentie (en lage hartslag) is dat ik ook veel beter van mijn omgeving genieten!

Dilemma 4: Sokken over of onder je lange broek/beenstukken? 

Ha!, ik ben niet zo op de hoogte van de kledingetiquette maar vroeger noemde ze dat hoogwater als je je sokken over je broek deed. Dus nee, de sokken gaan onder de lange broek. Daarnaast is het mijn hobby en verdien mijn geld niet met sporten dus ik draag de kleding die ik fijn vindt zitten. Bij lange tochten kunnen zelfs de kleinste irritaties monsterachtige proporties aannemen dus comfort gaat bij mij boven gesoigneerd zijn.

Dilemma 5: Altijd in een witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is? 

Hmmm, ook hier merk ik dat ik weer achter loop op hoe en het wel en niet heurt: doe mij die witte fietsbroek maar. Een te klein tenue ziet er toch al snel “worsterig” uit.

Redactie Zijwielrent.nl

More Posts

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Review EKOï C4 racefietsschoenen

Fietsen in Verbier: De Ultieme fietsbestemming in Valais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024