Voorstellen Lotte van Trigt

Even voorstellen: Lotte van Trigt

Mijn naam is Lotte van Trigt 33 jaar, doe aan triatlon en heb een eigen blog over sporten, voeding, lifestyle en reizen. Ik zal mij voorstellen aan de hand van 5  dilemma’s en mijn favoriete motto. 

Dilemma 1:Nooit meer een lekke band of altijd wind mee?

Daar hoef ik dus niet lang over na te denken dat is nooit meer een lekke band! Ik heb reumatoide artritis en totaal geen kracht in mijn handen of vingers. Het is mij dus ook nog nooit gelukt om een nieuwe band erop te leggen. Zeker niet de welbekende continental 5000 die zijn zo super stug. Ik doe aan triathlons en het ergste wat er kan gebeuren in een wedstrijd is een lekke band krijgen, dus als een beetje tegen de wind in fietsen mij verhindert van een lekke band. Bring it on!

Dilemma 2: Berg op fietsen of Wind tegen?

Deze vind ik wat lastiger maar ik denk toch dat ik zou kiezen voor berg op. Liever geen 21% stijgingspercentage maar beetje berg op is prima. En goed voor de bibs en de benen, je wordt er sterk van. Plus de uitzichten als je berg op fietst zijn vaak te gek en het afdalen is een waar genot. Zoals onze hoofdcoach Siri Lindley zegt: Strenght on the flat always turns into speed. 

Dilemma 3: Stoempen of hoge trapfrequentie?

Stoempen. Dit is een dingetje waar ik nog aan moet werken want ik ben al snel een stoemper en een harker. Als triathleet heb ik de neiging om te stoempen maar voor mijn lijf is het wel erg belangrijk dat ik dit niet teveel doe en mij probeer te houden aan die ideale cadans van 84 voor een triathleet. 

Dilemma 4: Sokken over of onder je lange broek/beenstukken?

Onder.. Ik schend hiermee een van de vele velominatie regels want ze schijnen officieel over je lange broek/beenstukken te moeten maar dan kan ik alleen gaan fietsen want mijn vriend en ook andere fiets maatjes vinden dat echt geen gezicht dus ik doe ze er braaf onder, zo blijven ze wel mooi schoon en in de zomer maak ik dan maar de blits met al mijn mooie fietssokken. 

Dilemma 5: Altijd in een Witte fietsbroek fietsen of een broek die net 1 maatje te klein is?

Dan wordt het toch een broek die een maatje te klein is. In mijn mening is er maar 1 man die een witte fietsbroek aan kan en dat is Matthieu van de Poel ik hou het toch bij zwart, of donkerblauw. 

ik sluit dit voorstelrondje af met mijn favoriete motto en dat is: If you can dream it you can do it. Disney is begonnen met deze slogan of spreuk en als diehard disneylover kan ik deze wel waarderen. Ook vanwege het feit dat ik hier echt in geloof. Ik heb na een aanrijding met een auto toen ik op mijn stadfietsje zat mijn rug gebroken. Volgens de chirurg zou ik nooit meer 10 km kunnen hardlopen en inmiddels heb ik 2 volledige ironmans gedaan, staat de volgende voor aankomend jaar al gepland en ondanks de ingezakte chronische pijn in mijn rug en de reuma in mijn gewrichten doe ik waar ik heel gelukkig van wordt en dat is zwemmen, fietsen, lopen en dat gaat elk jaar steeds een beetje beter en sneller! 

Hier op Zijwielrent zal ik jullie meenemen in mijn liefde voor fietsen! 

Lotte Van Trigt

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024