Gore: fantastische windstoppers
Op koude dagen (circa 8 graden) draag ik mijn Gore windstopper met een zweethemd en een flanellen longsleeve eronder. In het voorjaar volstaat een shirt als onderlaag.
Windstopper met afritsbare mouwen
De mouwen van mijn windstopper zijn afritsbaar dus ik maak er eenvoudig een bodywarmer van. Dit is vooral nuttig als ik even uitblaas op een terrasje of vlak voor een afdaling. Ik kan het jack helemaal opvouwen en dichtritsen tot een tasje, superhandig!
Wielershirts van Gore
Die stof zou ademend moeten zijn, althans dat wordt gezegd. Maar mijn ervaring is dat de shirts snel nat worden als je gaat transpireren. Een zweethemd eronder is dus geen overbodige luxe. De stof droogt helaas ook langzaam op. Dit vind ik een nadeel van Gore wielershirts. Daar staat tegenover dat ze lekker zitten.
Stijl: casual sportief
Kom bij Gore niet aan met Italiaanse flair, kekke striping of opvallende merknamen zoals bij Giordana of Castelli. De shirts en jacks zijn meestal monochroom van kleur: effen rood, roze of blauw met hooguit een biesje in een contrasterende kleur. Al heeft Gore in haar damescollectie van 2015 wel een wielershirt met een druk patroon.
De pasvorm van de kleding is comfortabel casual, anders gezegd: niet bijzonder strak of aerodynamisch. Het ziet er heel verzorgd uit maar heel spannend is het niet.
Redelijk geprijsd
Verwar de Windstopper-stof van Gore trouwens niet met hun Gore Tec stof. Dat is een volledig waterproof en windproof stof die je terugvindt in all weather wielerjacks van het merk. De kosten van zo’n jack zijn overigens ook niet mis: € 190 à € 200,-.
Degelijk en bescheiden
Mijn gevoel bij de wielerkleding van Gore: degelijk, bescheiden, goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Ik vind de designs van het merk niet heel spannend maar hun windstoppers zijn geweldig.
Volg deze blog