Gore windstopper voor dames wielrennen

Gore: fantastische windstoppers

De windstoppers van Gore zijn toch wel een begrip. Ik heb al acht jaar veel plezier van mijn rode exemplaar. Als een schild beschermt het jack me tegen de koude wind. Tegelijkertijd is de stof erg licht en ademend zodat ik niet doorweekt raak van het zweet en afkoel.

Op koude dagen (circa 8 graden) draag ik mijn Gore windstopper met een zweethemd en een flanellen longsleeve eronder. In het voorjaar volstaat een shirt als onderlaag.

Windstopper met afritsbare mouwen

De mouwen van mijn windstopper zijn afritsbaar dus ik maak er eenvoudig een bodywarmer van. Dit is vooral nuttig als ik even uitblaas op een terrasje of vlak voor een afdaling. Ik kan het jack helemaal opvouwen en dichtritsen tot een tasje, superhandig!

Wielershirts van Gore
Mijn ervaring is dat de shirts snel nat worden.
Ik heb ook twee wielershirts van Gore. Ze zijn, net als de meeste van hun shirts, gemaakt van een stof met een tamelijk dichte structuur.

Die stof zou ademend moeten zijn, althans dat wordt gezegd. Maar mijn ervaring is dat de shirts snel nat worden als je gaat transpireren. Een zweethemd eronder is dus geen overbodige luxe. De stof droogt helaas ook langzaam op. Dit vind ik een nadeel van Gore wielershirts. Daar staat tegenover dat ze lekker zitten.

Stijl: casual sportief

Kom bij Gore niet aan met Italiaanse flair, kekke striping of opvallende merknamen zoals bij Giordana of Castelli. De shirts en jacks zijn meestal monochroom van kleur: effen rood, roze of blauw met hooguit een biesje in een contrasterende kleur. Al heeft Gore in haar damescollectie van 2015 wel een wielershirt met een druk patroon.

De pasvorm van de kleding is comfortabel casual, anders gezegd: niet bijzonder strak of aerodynamisch. Het ziet er heel verzorgd uit maar heel spannend is het niet.

Redelijk geprijsd
Mijn windstopper is iedere cent waard.
Een dameswielershirt van Gore heb je voor circa € 60,- en een short vanaf € 70,-. De beschermende kleding is duurder. Mijn Gore windstopper kostte € 170,- maar is iedere cent waard gebleken. Of het nu koud is of hard waait, het jack zorgt ervoor dat ik het grootste deel van het jaar kan blijven doorfietsen.

Verwar de Windstopper-stof van Gore trouwens niet met hun Gore Tec stof. Dat is een volledig waterproof en windproof stof die je terugvindt in all weather wielerjacks van het merk. De kosten van zo’n jack zijn overigens ook niet mis: € 190 à € 200,-.

Degelijk en bescheiden

Mijn gevoel bij de wielerkleding van Gore: degelijk, bescheiden, goede kwaliteit voor een redelijke prijs. Ik vind de designs van het merk niet heel spannend maar hun windstoppers zijn geweldig.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024