Ik fiets vriendelijk.nl groene ventieldopjes

Ik fiets met groene ventieldopjes

Ze zijn binnen, de groene ventieldopjes van Ik Fiets Vriendelijk.nl. Met deze dopjes wil ik laten zien dat ik een vriendelijke fietser ben.

Het initiatief Ik Fiets Vriendelijk.nl komt van Jesse Linssen en Michiel Goertzen. Zij willen een beetje beleefdheid in de fietswereld te brengen. Want heel erg vriendelijk gaat het er in Nederland niet aan toe, vinden ze.

Geruzie

“Wij hebben genoeg van het geruzie tussen wielrenners en automobilisten en tussen bewoners van mooie routes en de gebruikers van de weggetjes. Vanaf nu fietsen wij vriendelijk of fietsen wij niet.”

groene_ventieldopjes_wielrennen2

Groene ventieldopjes

Dus bedachten ze een symbool voor de vriendelijke fietser: twee groene ventieldopjes. Eentje voor in de voorband en eentje voor in de achterband.

Sociaal fietsen, hoe moeilijk kan het zijn?
“Het doel? Het imago van de wielertoerist verbeteren door vriendelijker te fietsen en je aan drie stelregels te houden: sociaal fietsen, met respect voor het milieu en de verkeersregels. Hoe moeilijk kan het zijn? Vanaf nu moet dat de norm worden.”

Ventieldopjes besteld

Er zijn al meer dan zesduizend setjes van de groene ventieldopjes verkocht. Dit paasweekend zal ik ook er trots mee rondrijden en de boodschap van de vriendelijke fietser uitdragen.

Wil je ook groene ventieldopjes voor je racefiets? Bestel ze op www.ikfietsvriendelijk.nl.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Leatt Endurance 4.0 fietshelm: een fijne offroad reisgenoot

Ben jij ook klaar voor de Amstel Gold Race?

IRIS & Komoot organiseren opnieuw Women’s Weekenders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024