Racefietsen

12 dameszadels voor je racefiets

dameszadel_tegen_zadelpijn1

Ben je op zoek naar een nieuw dameszadel voor je racefiets? Bekijk deze 12 dameszadels van bekende zadelmerken zoals Fi’zi:k, Selle Italia, Specialized en Prologo, collectie 2015.

Waar moet je op letten bij dameszadels?

Zoals je in deze gallery kunt zien, zijn er veel verschillende soorten dameszadels voor de racefiets. Als je wilt weten wat voor soort zadel het beste past bij jouw bouw en houding op de racefiets, lees dan het artikel ‘Vind een dameszadel voor je racefiets in 4 stappen.’

Over de auteur

Janneke Scheepers

Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Daarom ben ik de website Zijwielrent.nl gestart. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

6 Reacties

  • Hoi Theo, uitproberen is altijd interessant, wel ben ik heel tevreden met mijn huidige zadel, de Ruby Expert van Specialized. Daarvoor had ik de Bontrager Affinity en die beviel minder.
    Groetjes Janneke

  • Beste Janneke, Heb je ook een zadeltip voor de edele damesdelen? Ik heb zelden/nooit zadelpijn aan de bottenkant, maar wel een geïrriteerde clitoris. Maakt niet uit wat voor fietsbroek ik draag, zeem/kunststof zeem oid. Een tip daarover is bij meer dan welkom. (eerste racefiets toen ik 16 was, nu ruim 40 jaar verder en verheugd dat zoveel vrouwen nu racefietsen) Groet, Yvette

    • Hoi Yvette, wat jammer dat je klachten blijft houden, zelfs na zoveel jaren fietsen! De oplossing moet je denk ik eerst en vooral zoeken in een zadel dat beter past. Je kunt je een heel goed passend zadel laten aanmeten door een bikefit te laten doen met een zadel-drukpuntentest. Dit doen ze onder meer bij Jurrian Cycling COnsultancy (dan wordt er een matje onder het testzadel gelegd, waarop de drukpunten precies zichtbaar zijn.) Zie dit filmpje van mijn bike fit die ik daar heb laten doen: https://www.zijwielrent.nl/bikefit-bij-bike-passion/.
      Wat betreft jouw specifieke klacht: wellicht is een triatlon zadel wel wat voor je? Een fietsmaatje van me heeft veel baat bij het ISM Adamo zadel met open voorkant, dat ook wordt gebruikt voor tijdritten (waarbij je sterk voorover zit en voor dus ook meer druk hebt). Zie: https://www.ismseat.nl/tijdrit-zadels/ Het merk Cobb heeft eveneens zulke zadels. Misschien is dat wel wat voor jou. Whatever works! Veel succes, hopelijk vind je een oplossing waarmee je zonder klachten kan genieten van het fietsen!

Laat een reactie achter