Ale dameswielerkleding

Opvallen met knalkleuren van Alé wielerkleding

Het spectaculairste wielerkledingmerk voor dames van dit moment is Alé, vind ik. Zelfverzekerd, contrastrijk, grafisch, opvallend en erg vrouwelijk met veel fluoraccenten. Italiaans spektakel kortom.

Waar merken als Rapha en Specialized juist de beheersing opzoeken met een casual stijl, pakt Alé echt uit. Vrouwelijke vormen worden benadrukt, de merknaam mag gezien worden. Ik hou ervan, want alles aan deze kleding drukt lef, actie en levendigheid uit. Vol ervoor gaan. En ondertussen super cool blijven, dat dan weer wel.

Makers van Giordana

Alé is al een tijdje op de markt. De makers ontwierpen voorheen erg gave kleding voor Giordana. Sinds ze hier twee jaar geleden mee zijn gestopt, is de collectie van Giordana er niet spannender op geworden vind ik. De pit is eruit.

Aan lef en pit bij Alé geen gebrek. Veel setjes bevatten opvallende kleurencombinaties, vaak met zwart en fluor. Dat geeft een knalcontrast. Als je dit aantrekt, dan durf je je te laten zien! Denk: hoge velgen met fluorletters, glimmende bruine benen en een fluorbril. Heerlijk toch, die Italiaanse bravoure?

Opvallend is de vrouwelijke en tegelijkertijd gedurfde uitstraling van het kledingmerk, dat claimt een “vrouwelijke ziel” te hebben.

geke_van_der_haar_ale_kop_teen
Geke van de Haar in haar Alé wintertenue
Review Alé wielerkleding

Ik heb zelf geen Alé wielerkleding (ik heb inmiddels mijn eigen Zijwielrent.nl tenue dus ik ‘mag’ niet meer 😉 maar fietsmaatje Geke wel. Ik vroeg haar hoe de kleding bevalt. Dit is haar review:

“Alé is een Italiaans designmerk. Het valt klein, dus als je het kunt passen is dat wel prettig. Het zit heerlijk, ademt goed ook. De zeem vind ik super, goed afgewerkt ook en dus geen rare randjes wat hinderlijk kan zijn. Ik kan er uren mee fietsen en dat vind ik erg belangrijk want ik maak graag lange tochten.

Ik heb een zomertenue en ook een winterbroek van Alé, deze is echt lekker warm! Het jasje op de foto is voor in het voor- of najaar, zit super lekker. Heb ook nog een winterjasje, dat is lekker warm maar bij echte kou doe ik er wel een windjack over.

Sowieso sluit de kleding echt mooi aan, je voelt je echt een vrouw. Met deze kleding val je wel op door de kleuren en het merk, ik krijg veel complimenten. Ik word er blij van als ik het aanheb en de dames die ik spreek die het ook dragen zijn er allemaal superblij mee. Ik vind het ook wel stoer, het is niet zoetsappig vrouwelijk.

Echt goedkoop is het niet maar in verhouding met andere merken valt het ook wel weer mee. De broek en het zomershirt heb ik gekocht voor 175 euro. Mijn winterbroek was 99 euro en het jack ook. Ik weet dat het goed is en dan heb ik er ook wel wat voor over.”

Normale prijzen voor een A-merk, denk ik. Het is zo’n beetje het prijsniveau van Sportful en Castelli. Ik heb het gevoel dat Alé enorm opgepikt wordt, in ieder geval door de wielrennende dames. Lekker knallen met gave kleding, laat de zomer maar komen!

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Een heerlijk fietsweekend bij Landal GreenParks Natuurdorp Suyderoogh

Review LaFuga zomerset WIT!

Nature is Bike – La Bikepacking – Bikepacking en région Maine-et-Loire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024