eifel wielrennen Zijwielrent.nl

Zijwielrent.nl wieleragenda 2017

Hier een overzicht van alle fietsevenementen waar ik bij zal zijn in 2017. Fiets je ook één van deze toertochten en vind je het leuk om af te spreken, stuur mij dan zeker een mailtje!
Cursus wegkapitein 19-2-2017

Wegkapitein cursusOmdat ik afgelopen zomer vaak in groepen heb gefietst, wil ik graag wat handvatten hebben voor als ik zelf de wegkapitein ben. Eerder interviewde ik Wieleracademie-docente Anneke de Joode over het leiden van een groep fietsers. En nu komt ze ons de fijne kneepjes zelf bijbrengen. De cursus vindt plaats op 19 februari 2017 in Breda, er zijn nog 3 plaatsen over dus je kunt nog meedoen!

Kennismakingsrit Team Zijwielrent.nl 19-3-2017

Een rit georganiseerd voor alle Zijwielrent.nl enthousiastelingen en AGR Team Zijwielrent.nl deelnemers om kennis met elkaar te maken. Dit was vorig jaar een succes en nieuwe vriendschappen zijn gesmeed. De groepsrit van pakweg zeventig kilometer zal bij Stayokay te Bunnik starten. Weer of geen weer, iedereen kan en mag meedoen!

Amstel Gold Race toertocht 14-4-2017

Team Zijwielrent bij AGRDeze toertocht behoeft geen uitleg. In navolging van het succes van vorig jaar heb ik ook dit jaar weer een ploeg van vijftig mensen die onder de vlag van Zijwielrent.nl de AGR gaan fietsen. Ik zelf zal de 150 kilometerversie doen en uiteraard heffen we op het finishfestival met z’n allen een biertje. De mooiste start van het toertochtseizoen!

Vogezen weekend

Weekend naar vogezenGeen toertocht, wel de moeite om te vermelden. Ter voorbereiding op de vele hoogtemeters van The Ride gaan we met veertien wielrenners en wielrensters een weekend lang de drie Ballonnen trotseren. Deze vriendengroep is een direct gevolg van het drukke fietsjaar 2016 waarin ik fantastische mensen heb ontmoet. Zij wakkeren mijn plezier in het wielrennen en bloggen nog verder aan.

Marianne Vos Classic Toertocht 13-5-2017

Een gezellige toertocht voor uitsluitend vrouwen. Je hebt de keuze uit 50, 75 en 110 kilometer. Ik ga in ieder geval met twee dames uit de omgeving van Breda de langste afstand fietsen. Ik denk dat we er een rustige D1-training van maken met het oog op de volgende dag, als ik de Ronde van Nijmegen van 160 km voor de boeg heb. Wil je met ons meefietsen, laat het weten!

Ronde van Nijmegen 14-5-2017

Voor deze tocht heb je de keuze uit 75, 120 en 160 kilometer. Eigenlijk is alles goed aan deze toertocht. De routes zijn prachtig, de fourage overvloedig en aan de finish vind je een heel leuk festival. Dit jaar heb ik Team Zijwielrent.nl bij de organisatie aangemeld! Als je de Ronde van Nijmegen als lid van Team Zijwielrent.nl wilt fietsen, geef dat dan aan bij je inschrijving. We rijden eigen tempo, eigen afstand (geen groepsrit dus) maar afspreken kan natuurlijk altijd!

Zijwielrent.nl / CCP Lentetocht 21-5-2017

Lentetocht Zijwielrent BredaDe tweede editie van deze door mij en Cycling Connects People georganiseerde gratis tocht. Vorig jaar stond mijn geboortegrond De Kempen op het programma, deze keer mijn huidige woonplaats Breda. Groepen van ongeveer vijftien mensen gaan 80 of 130 kilometer fietsen waarbij gezelligheid voorop staat. Er zijn nog een paar plaatsjes over, we sluiten de inschrijving bij 75 deelnemers. Dus als je erbij wilt zijn, wacht niet te lang!

Klim Classic 25-5-2017

Klimclassic zijwielrent.nlEen kleinschalige toertocht die vanuit Maastricht België induikt. Een uitdagend parcours met bekende en minder bekende beklimmingen, met als kroonjuweel La Redoute. Veel fietsers gebruiken deze tocht ter voorbereiding op grotere uitdagingen later in het jaar zoals The Ride, de Marmotte of Alpe d’HuZes. Let wel op dat je zelf genoeg te eten mee neemt, want je kan bij de ravitailleringsposten niet pakken wat je maar wil.

Fiets Elfstedentocht 5-6-2017

De tocht der tochten van 235 kilometer lang door Friesland. Eelt kweken op je zitvlak en door blijven gaan. Een klassieker voor de doorgewinterde fietsrecreant maar voor mij zal het de eerste keer zijn. We gaan met een groepje van zes mensen en ook hier hoeven we geen toptijd weg te zetten.

The Ride 11 t/m 18-6-2017

The Ride, StelvioHier is het voor mij allemaal om te doen in 2017! Vanaf de Stelvio naar de Cauberg fietsen. Dat zijn 1.300 kilometers met 17.000 (!) hoogtemeters in acht dagen. Fijn detail is dat we in tentjes gaan overnachten. Deze tocht is een nieuwkomer in het aanbod maar is nu al een bucketlist-hit. Fantastisch georganiseerd met motorbegeleiding. Wish me luck….

Red Bull – Kop Over Kop (datum tzt)

Ploegentijdrit ZijwielrentVorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan deze nieuwe wedstrijd en dat smaakt naar meer. Een ploegentijdrit over 100 kilometer waarbij de kopman of -vrouw alleen start en er later op het parcours steeds iemand bij komt. De laatste 25 kilometer ben je met zo’n vijven. Het is stoempen, klimmen, knechten en sprinten totdat je niet meer kan. Ik zal weer een team samenstellen dat zin heeft om alles te geven wat erin zit. Wie weet kunnen we ons record van vorig jaar verbeteren!

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Fietsen in Emilia-Romagna tijdens de Nove Colli

INTRODUCTIE NIEUWE LIV LANGMA RACEFIETS

Fietsen in Flevoland: Landal GreenParks Waterparc Veluwemeer

3 reacties

 1. Zo, dat wordt een “uitdagend” fietsjaar Janneke!! Alvast veel succes gewenst!
  We zien elkaar op 19 maart en bij de AGR!
  En wellicht bij de Ronde van Nijmegen. Brigitte en ik doen de 120 kilometer.
  Zelf ga ik eens kijken naar de Klim Classic, lijkt me ook leuk!
  Ga je de DTC Ontwakingstocht nog doen trouwens?

  1. Hoi Edzo, leuk je te ontmoeten in Bunnik, eindelijk een gezicht bij de naam. Zou mooi zijn als we bij de Ronde van Nijmegen een stukje samen op kunnen fietsen. Die Klimclassic is echt een aanrader! Een stukje kleinschaliger maar een schitterende en uitdagende route. Vorig jaar had ik er een heel fijne dag, ondanks de dreigende hongerklop (echt, neem zelf genoeg te eten mee. Van die AGR raak je verwend op dat gebied). De DTC Ontwakingstocht… Elk jaar komt ‘ie weer voorbij en ik vind het een briljante naam. Alleen daarom wil ik er dit jaar weleens aan meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024