Vrouwelijke wielerkleding

10 x mooiste wielerkleding voor vrouwen, collectie 2018

Het fietsseizoen 2018 is losgebarsten, hét moment om jezelf te trakteren op een nieuwe wieleroutfit. Ik ben op zoek gegaan naar de mooiste, kleurrijke wielerkleding voor vrouwen. Hieronder tien merken die er voor mij uit springen en in Nederland verkrijgbaar zijn. Veel succes met kiezen!
AGU

Het oer-Nederlandse AGU pakt ook dit seizoen weer uit met prachtige ontwerpen. Ze vervolgen de al eerder ingezette koers waarbij ze grafische patronen combineren met luxe stoffen en een strakke afwerking, zoals gelaserde mouwtjes.

Alé

Ik blijf het Italiaanse Alé een geweldig merk vinden, al is de grote verrassing er nu wel af. Paars, roze, oranje, alle kleuren mogen naast elkaar voor een knalcombinatie. Gemakkelijk te combineren met diverse Alé wielerbroeken.

Adidas

Het Duitse Adidas vind ik geen voor de hand liggend merk om naar te kijken voor wielrenkleding. Maar dit is wel een heel stoer ontwerp. Die broek met de drie bekende strepen onderaan maakt het helemaal af. Hoog coolness-gehalte!

Wielerkleding vrouwen

Giordana

Ik ben blij dat mijn geliefde merk Giordana weer uit zijn schulp kruipt, na een aantal voorzichtige jaren. De ontwerpen voor 2018 zijn gedurfd en origineel. Een verfprint op het shirt, waarom ook niet?

Castelli

Zomerser dan dit Italiaanse, azuurblauwe shirt met oranje accenten van Castelli wordt het niet. Er is ook een bijpassende wielerbroek. Stelvio, here you come!

ZijWielrent Summer

‘Summer’ is het nieuwe design van ZijWielrent kleding. Frisse, licht en kleurig. Door de witte stof op de schouders krijg je het niet te warm in de zon. Shirt ‘Summer’ bestaat naast shirt ‘Classic’ en is te combineren met de ZijWielrent broek. Dit shirt is momenteel in productie, je kunt een voorbestelling doen door mij te mailen.

Pearl Izumi

Een super sportief shirt van het Japanse merk Pearl Izumi. Met deze koraalkleur val je zeker op, ook in de schemering. De zwarte contrasten geven het shirt pit. Over de broek twijfel ik, die gekleurde zijpanden zou ik niet hebben gekozen. Gelukkig is ‘ie er ook in een zwarte variant.

Rapha

Ik ben geen fan van de onderkoelde uitstraling van Rapha, maar in het kader van vrolijke damesfietskleding verdienen ze een plekje in dit overzicht. Rapha bekent eindelijk kleur met het shirt ‘Ode to the Sun’. Ga zo door!

Ingeklikt

Ingeklikt is een Nederlands wielerkledingmerk dat zich in de kijker heeft gespeeld met het Flowerbomb-ontwerp. Voor 2018 komen ze met twee erg mooie designs: Tulipa, ook weer een Nederlands thema, en Watercolor. Bij de kleding hebben ze bijpassende accessoires zoals gekleurde arm- en beenstukken. Originele insteek en het resultaat mag er zijn.

Rh+

Andere jaren viel de kleding van Rh+ me op vanwege de heldere ontwerpen: effen kleuren met zwarte of witte contrastlijnen en een perfecte pasvorm. Dit kledingmerk check ik jaarlijks even. Wat blijkt? Rh+ gaat vol mee in de trend van multicolor designs en patronen.

Sportful

Altijd even stijlvol, sportief en elegant: ik vind de wielerkleding van Sportful prachtig. Dit Italiaanse merk maakt prachtig aansluitende shirts van ultradunne, ademende stoffen. Voor 2018 hebben ze een heel fraaie collectie.

Frisse wind

De trend van kleuren en patronen in wielerfashion is definitief doorgebroken! Ik ben blij met deze frisse wind. Vond ik jaren geleden in de winkels vooral effen wielershirts voor dames, vaak uitgevoerd in zwart of roze, anno 2018 is er eindeloos veel keuze.

Dan heb je ook nog de fantatische Australische en Amerikaanse wielerkledingmerken zoals Shebeest, Queen of the Mountain en Betty Designs, helaas niet in Nederland te koop maar wel te importeren. Zo is er altijd wel een outfit waar je je prettig in voelt. Van gereserveerde retro-designs tot extravagant vuurwerk.

Volg deze blog
Janneke Scheepers van Zijwielrent.nl
Janneke Scheepers

Leuk dat je komt kijken! Ik ben Janneke Scheepers, in 2007 begonnen met wielrennen. De sport heeft mijn leven verrijkt en daar vertel ik graag over. Met mijn verhalen wil ik laten zien hoe geweldig het is om te wielrennen, of je nou fietst ter ontspanning of heel fanatiek bent. Ik vind het leuk als je reageert op mijn artikelen. Laat weten wat je denkt!

More Posts

Op weg naar The Ride 2024 | Why Tell Me Why

Review: Kalkman sportvoeding: good energy!

5 leuke vrouwen om te volgen

4 reacties

  1. Ha Janneke
    Leuk artikel! Een aantal merken kende ik nog niet, bedankt! Ik heb nog wel een waardige aanvulling hopelijk: de kleding lijn van Iris Slappendel. Zij heeft als exprof echt goed gelet op de functionaliteit en tegelijkertijd heel bijzonder design. Haar nieuwe collectie is net uit. Ik heb geen aandelen of iets dergelijks (helaas)maar ben heel tevreden en blij met de superfijne fietsjersey die ik heb.
    Haar kleding vind je op irisslappendel.com

    1. Hoi Miriam, inderdaad erg mooie kleding uitgevoerd in een eigen stijl. Het ziet er ook kwalitatief heel goed uit. Bedankt voor je aanvullende tip! Groetjes Janneke

  2. Hoi Janneke, ik ben opzoek daar dat 1e ale shirt die op jou pagina staat paars oranje rose. Heb jij die nog op voorraad in maat M sportieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Keep up to date

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Follow us

ZijWielrent © 2024